Annonce
Udland

USA nægter immigranter på offentlige ydelser statsborgerskab

Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix
Donald Trumps administration har mandag annonceret nye stramme regler for immigranter på offentlige ydelser.

USA vil i fremtiden nægte immigranter på offentlige ydelser permanent opholdstilladelse og statsborgerskab.

Det fremgår af nye regler, som den amerikanske præsident Donald Trumps administration mandag har annonceret.

Det er et tilbageslag for de millioner af latinamerikanske immigranter, der håber på at sikre sig amerikansk statsborgerskab.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det kan nemlig blive svært med de nye regler. Mange er dem er afhængige af offentlige ydelser som madkuponer og Medicaid (statsfinansieret sygesikring for personer med lav indkomst, red.) ved siden af deres lavtlønnede job.

Trump-administrationens beslutning betyder desuden, at immigranter, der allerede er i USA og er på offentlige ydelser, ikke længere vil kunne få greencards eller amerikansk statsborgerskab.

Det eftertragtede amerikanske greencard er en type visum, der giver opholds- og arbejdstilladelse i USA i ti år.

- For at beskytte fordelene for amerikanske statsborgere, bliver immigranter nødt til økonomisk at være selvforsynende, siger præsident Donald Trump i en udtalelse fra Det Hvide Hus.

- Et stort antal personer, der ikke er statsborgere, og deres familier har udnyttet vores generøse offentlige ydelser. Det er begrænsede ressourcer, der ellers kunne været gået til udsatte amerikanere, lyder det videre.

De nye regler kan potentielt ramme omkring 22 millioner immigranter, der befinder sig lovligt i USA, men som ikke er statsborgere. Det skriver AFP.

Ifølge Det Hvide Hus benytter mindst én person i halvdelen af alle husstande bestående af personer, der ikke er statsborgere, sig af Medicaid.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fiskerihavnen er til liv og fiskeri – ikke langtidsparkering

Det er ikke noget mere trist, end når vi mister nogle af de unikke miljøer, vi har i byen. Kommunen har ændret reglerne for parkering på havnen, så området kan slippe for bilister, der kommer og stiller bilen i otte timer. Og det er en god idé. Fiskerihavnen skal ikke være til opmagasinering af transportmidler, men et sted, hvor der kan skabes liv og drives forretning til glæde for alle århusianere. Men når de to konkurrerende fiskehandlere på Fiskerivej i samme ombæring står sammen og råber op om, at de nye regler er skadelige for deres forretning, blandt andet fordi man samtidigt fjerner flere af pareringpladser på Fiskerivej for at give plads til cyklister, så er det også en vigtig pointe. Hvis der ikke længere kan være havnerelateret virksomhed på havnen, så er iveren efter at vækste og gøre byen til en cykelby kommet for vidt. P. Clausens Fiskehandel og Havnens Fiskehus er institutioner i Aarhus, og man flytter ikke bare virksomheder, der larmer og lugter til et andet sted i byen. De skal ligge på havnen, og derfor er det glædeligt, at blandt andre Venstres Hans Skou er gået ind i sagen for at sikre, at der fortsat kan drives forretning på Fiskerihavnen. Siden er der gået politisk forvirring og en slags mudderkastning i den mellem de to rådmænd, (for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) og for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R)), som ikke kan blive enige om, hvem der har ansvaret for, at de nye regler i første omgang gik igennem. Det er heller ikke det væsentligste. Det er i stedet, at der bliver lavet en ændring, så man både slipper for pendlerne samtidigt med, at man gør stedet attraktivt for fiskehandlernes kunder, for Havnens Varmestue og for de to restauranter på Fiskerivej. Forleden var det netop Venstres Hans Skou og Bümyamin Simsek, der sikrede, at en populær vinhandler på Kystpromenaden kunne blive, selvom planerne var, at deres bygning skulle rives ned og erstattes af noget nyt. På den måde sikrede de et sted, der giver havnen liv. Lad os håbe, de gør det samme med parkeringsituationen på Fiskerivej.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Annonce