Annonce
Udland

USA's store medier boykotter saudiarabiske konference

Giuseppe Cacace/Ritzau Scanpix
For andet år i træk får saudiarabisk konference kun ringe mediedækning som følge af drabet på Khashoggi.

En række store amerikanske medier udebliver fra en stort anlagt investeringskonference i Saudi-Arabien for andet år i træk som følge af drabet på journalisten Jamal Khashoggi.

USA's handelsminister, Steven Mnuchin, rådgiver Jared Kushner og tre andre højtstående amerikanske politikere kommer imidlertid til at deltage i den internationale investeringskonference "Davos i ørkenen".

Men mediegiganter som Fox Business Network, CNN, CNBC, Bloomberg Media, New York Times og Financial Times kommer ikke, skriver Hollywood Reporter.

Sidste år udeblev mange udenlandske topchefer fra det internationale erhvervsliv også på grund af drabet på den kritiske journalist i Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul.

Målet med konferencen fra den 29. oktober til og med den 31. oktober i Riyadh er at fremstille Saudi-Arabien som et trygt og lukrativt investeringsland.

Saudi-Arabias magtfulde kronprins, Mohammed bin Salman, forsøger at omlægge Saudi-Arabiens økonomi, så landet bliver mindre afhængigt af olieindtægter.

Kronprinsen har taget "det fulde ansvar" for drabet på Khashoggi, men han nægter at have givet ordre til det.

CIA mener, at kronprinsen personligt beordrede drabet.

Aktivister og venner af den dræbte kritiske journalist Jamal Khashoggi markerede tidligere i denne måned årsdagen for drabet ved en mindeceremoni for ham uden for Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul.

Markeringen af årsdagen begyndte klokken 13.14 lokal tid onsdag den 2. oktober - det nøjagtige tidspunkt, hvor Khashoggi gik ind i konsulatet for at hente dokumenter, som kan skulle bruge, i forbindelse med at han ville gifte sig.

Khashoggis forlovede, Hatice Cengiz, krævede i en tale ved konsulatet, at Saudi-Arabiens magthavere stilles til ansvar for drabet. Ved hendes side sad blandt andre ejeren af The Washington Post, Amazon-grundlægger Jeff Bezos.

- Genfærdet af den dræbte kritiske Khashoggi hænger over Saudi-Arabien, siger Bruce Riedel, som er tidligere officer i CIA og forfatter til en bog om Saudi-Arabien med titlen "Konger og præsidenter".

Saudi-Arabien har stillet 11 personer for retten i sagen og krævet fem af dem dødsdømt.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce