x
Annonce
Udland

USA's udenrigsminister beskylder Kina for fortsat mørklægning

Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix
Pompeo afstod i modsætning til tidligere fra at tale om et "kinesisk virus", men kritiserede alligevel Kina.

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, beskylder Kina for fortsat at tilbageholde information om coronavirus.

Det sker i et interview med radioprogrammet Washington Watch tirsdag lokal tid.

- Min bekymring er, at denne mørklægning, den misinformation, som Kommunistpartiet står bag, stadig nægter verden den information, som den har brug for, for at vi kan forhindre yderligere smittetilfælde, og at noget lignende sker i fremtiden, siger han i programmet.

Pompeo beskylder også Iran og Rusland for misinformation og mørklægning.

- Vildledningskampagnen fra Rusland og Iran ligeså vel som Kina fortsætter, siger han.

- De taler om, at den måske kommer fra den amerikanske hær, og at den måske begyndte i Kina.

I USA har Covid-19, som opstod sidste år i Wuhan i Kina, resulteret i mindst 53.000 bekræftede smittetilfælde og 720 dødsfald.

Men situationen i flere af storbyerne, især New York, eskalerer hurtigt, og her er frygten stor for, at der kommer til at mangle sengepladser.

I Kina har der under virussets hærgen været godt og vel 81.000 bekræftede smittetilfælde, knap 3300 dødsfald og over 73.000 raskmeldinger.

Siden lader epidemien dog i første omgang til at være løjet af i landet.

Tirsdag registrerede Kina 47 nye smittetilfælde - hvor af alle ifølge kinesiske myndigheder var importeret.

Der har været stor kritik af Kinas indledende indsats mod coronavirus, og meget tyder på en omfattende mørklægning af informationer. Det har blandt andet The New York Times afdækket.

/ritzau/Reuters

Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce