Annonce
Østjylland

Usikkerheden breder sig i foreningslivet: Er vi de sidste der åbner op?

Leg og motion i foreningerne er sat på pause. Foto: Morten Pape
Håndboldklub frygter at miste medlemmer. En langvarig nedlukning har gjort ondt på foreningerne, som har mistet kontakt med alt for mange af deres medlemmer.

Odder: Fod - og håndboldbaner står stille landet over. Det samme gælder gymnastik, badminton og andre dele af foreningslivet, som ikke kan mødes som de plejer.

Som tiden går, vokser usikkerheden, og hos Odder Håndbold frygter man lige nu det værste.

- Vi er bange for, at vi bliver de sidste, der får lov at åbne op, fordi vi er en indendørs kontaktsport. Så lige nu er vi meget usikre på, hvordan fremtiden ser ud, og alle vores hold er hjemsendte, siger næstformand i Odder Håndbold Lasse Kjær.

Annonce


Vi er enormt usikre på, om medlemmerne vender tilbage, når alt er normalt igen.

Lasse Kjær, Odder Håndbold


Usikkerheden handler om glemsel. Efter at have været adskilt fra sine medlemmer i mange måneder uden kontakt kan det jo være, at håndbold er røget på bænken.

- Vi er enormt usikre på, om medlemmerne vender tilbage, når alt er normalt igen. Så det er svært at planlægge noget, fordi vi ikke ved ret meget omkring medlemstal, økonomi og sponsorer. Men vi prøver at forberede os bedst muligt, til når vi åbner, og vi har en tro på, at folk savner foreningslivet, siger Lasse Kjær.

Nedlukningen og foreningslivet

Nedlukningen af Danmark betyder at der maksimalt må være 5 personer samlet til udendørs aktiviteter som eksempelvis fodbold. 

Al indendørs foreningsliv er lukket da hallerne landet over er lukket pga. øget smittefare når man befinder sig indendørs. Det betyder også at håndbold - og fodboldkampe ikke afvikles. 

De ældste årgange i håndbold fortsætter deres puljer fra efteråret mens de yngre får nye puljer. Men det er endnu uvist hvornår kampene kan komme igang igen, så hos Odder Håndbold forventer man at sæsonen bliver længere end normalt. Men hvor meget og hvordan er endnu uvist. 

Kontakten med medlemmerne i Odder Håndbold er begrænset i disse måneder, men når en genåbning nærmer sig vil Odder Håndbold også blive mere synlige.

- Det er svært at lave rigtig håndboldrelateret hjemmetræning over video. Så skulle det nok være styrke og vedligholdelse af især skulderen. Men det kan godt tænkes, at vi laver en eller anden form for opstartsprogram, når vi nærmer os en genåbning, siger Lasse Kjær.

Træning på iPad

Nogle steder rumsterer foreningslivet stadigvæk bag computerskærme, iPhones og iPads. Under forårets nedlukning blev træning gennem videotjenester Teams, Zoom og andre lignende tjenester yderst populært.

Hos Gymnastik Odder har man fortsat den trend i den anden nedlukning. Her træner en del af ungdomsholdene sammen over videochat. Bestyrelsesmedlem og instruktør hos Gymnastik Odder, Lise Buttle, synes ikke, træningen over videochat er optimal, men under corona er det en god måde at skabe glæde.

- Grunden til, at vi træner over videochat, er mest for at skabe noget glæde og gejst. Vi laver eksempelvis en del rytmisk gymnastik, som forhåbentlig kan få et smil på læben hos de unge, siger Lise Buttle.

Selvom det helst skal være sjovt, har træningen også et anden formål. Der kan nemlig også være hårde styrketræningspas indimellem, og det er der én bestemt grund til.

- Vi vil gerne vedligeholde deres kroppe så meget som muligt, så vi kan undgå skader, når vi får lov til at mødes igen. Når vi endelig kan mødes igen, skal vi så gnidningsfrit i gang som muligt, siger Lise Buttle.

Annonce

Afventer bedre tider

Ligesom Odder Håndbold har fodboldafdelingen i Odder IGF også hjemsendt alle deres spillere. Ingen træning over Zoom eller Teams. Håbet er en snarlig tilbagevenden til mere normale tilstande på fodboldbanerne.

Næstformand i Odder IGF Fodbold, Svend Erik Nielsen vil da også gøre meget for at komme i gang igen. Men fodboldtræning under coronatræning er omfattende, og kræver meget af de frivillige.

- Vi valgte at lukke totalt ned efter forsamlingsforbuddet røg ned på fem. Så lige nu afventer vi situationen. Men hvis der sker lempelser, vil vi arbejde på at starte træningen op igen, hvis det giver mening. Det kommer til at kræve meget af vores frivillige, så det vil kræve lidt arbejde, men vi tror, at de unge mennesker savner at komme ud og spille bold, siger Svend Erik Nielsen.

Optimismen er der. Men man skal lede lidt længere efter den end man skulle i april måned. For der handles i blinde. Restriktionernes korte levetid gør det svært for foreningerne at planlægge mere end et par uger ad gangen.

- Vi tror på, at vi nok skal komme igennem det. Men usikkerheden omkring restriktionerne og hvor lang tid de varer, er næsten det værste. Men vi gør vores bedste for at komme så godt ud af det som muligt, slutter næstformand i Odder Håndbold, Lasse Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce