Annonce
Aarhus

Utålmodige Volbeatgæster: Måtte vente én time på at få en øl

Flere gæster kritiserer igen Live Nation for ringe forhold under en koncert i Ceres Park. Under lørdagens Volbeat-koncert måtte nogle gæster vente over én time på at komme til at købe en øl. Samtidig blev der i løbet af koncerten spærret af til Plænen, så de der var gået ud at tisse, ikke kunne få lov til at komme ind igen. Privatfoto: Jan Vilholt
Det lune sommervejr og tørstige koncertgæster lagde pres på ølboderne ved Volbeat-koncerten lørdag aften, hvor omkring 30.000 mennesker var samlet. Flere gæster kritiserer Ceres Park for ringe forhold under koncerten.

AARHUS: "IMPONERENDE ringe barservice", "1 time i baren uden noget at drikke, hvad fanden sker der", "Hold nu kæft der er fejlet med baren ... 30 minutter har man stået i kø for noget at drikke. Og man er stadig ikke kommet frem".

De sure kommentarer fra gæster til Volbeat-koncerten på Ceres Park står i kø på Facebook.

For Jan Vilholt blev koncertoplevelsen på Ceres Park også en blandet fornøjelse.

Han var kommet i god tid og havde billet til plænen, ståpladserne foran scenen. Det gik rigtig fint med at komme ind på selve koncertområdet, men herefter kørte sikkerheden af sporet, mener Jan Vilholt.

For hvis man først havde forladt det område under koncerten med Volbeat for at gå på toilet eller købe en øl, ja så var det ikke til at komme tilbage igen, fortæller han.

- De var kommet til at lukke alt for mange mennesker ind på plænen, så området blev tre gange i løbet af koncerten spærret af. Man kunne ikke få lov til at komme ud at tisse, og de der var gået ud, kunne ikke få lov at komme ind igen. Det gik fuldstændig over gevind. Folk panikkede. Selvfølgelig spærrede de af for sikkerhedens skyld, men man kunne bare have fået et armbånd på, så de kunne se, hvem der hørte til i det område, siger han.

Omkring 30.000 gæster var til koncert med Volbeat i Ceres Park. Musikken var der ikke noget galt med, mener publikum, der til gengæld klager over ringe service og sikkerhed i koncertområdet. Foto: Birgitte Carol Heiberg/Ritzau Scanpix

Laaaaaang kø

Ligesom mange andre koncertgæster oplevede Jan Vilholt, at det tog én til halvanden time at komme til i baren.

- Folk faldt om på plænen på grund af varmen, siger han.

Det var blandt andet de lange køer, der fik folk til at gå udenfor plæne-området, men så kunne de ikke få lov at komme ind igen.

- Så der var kø langt op ad trapperne, fordi plænen var fyldt op. Der var pres på og folk faldt på trapperne. Der var slåskamp, fordi folk blev sure over at have betalt for billet til plænen, og så kunne de ikke komme ind. Det var forfærdeligt, at dem der skulle styre det, gjorde det på den måde. Der var overhovedet ikke styr på sikkerheden. Det kunne have gået grueligt galt, mener Jan Vilholt.

Det er tredje gang, at han er til koncert på Aarhus Stadion med Live Nation som arrangør, og hver gang er det gået galt, fortæller han.

- Næste gang skal jeg sidde på tribunen, det er helt sikkert, siger Jan Vilholt, der tilføjer, at musikken ikke fejlede noget.

Annonce

Kritik af arrangører

Efter koncerten med Phil Collins 8. juni samme sted haglede kritikken ned over arrangøren Live Nation.

Live Nation stod også bag gårsdagens arrangement, der foruden Volbeat havde Magtens Korridorer og Anthrax på plakaten.

Og igen er utilfredsheden stor med forholdene på Aarhus Stadion.

"Rigtig fed koncert. Musikken holdt 100 procent - stor ros. Desværre ødelagde det rigtig meget, at man skulle stå i kø omkring 1 time blot for at få en øl. Det er ganske enkelt for ringe. Tænk hvis man skulle gøre det samme til en fodboldkamp", skriver Martin Faber Jensen på Facebook, hvor mange andre koncertgæster ytrer samme holdning.

Århus Stiftstidende har været i kontakt med Live Nation, der giver følgende svar tilbage på kritikken:

"Det er korrekt, at der i en periode midt på aftenen var lange køer ved barerne – særligt ved slutningen af Anthrax-koncerten og frem til et stykke inde i Volbeat-koncerten. Det er helt almindeligt, at folk tanker op, lige før hovednavnet går på scenen, så lige netop i denne periode vil der være et forventeligt pres på barerne – særligt i vores Golden Circle-område tæt på scenen – når så mange mennesker skal have noget at drikke. Herefter var der imidlertid langt kortere køer ved alle barerne på stadion under hele resten af koncerten, og vi har sideløbende med kritikken af barkøerne heldigvis også fået virkeligt mange positive tilbagemeldinger fra folk, der deltog i koncerten", lyder det fra Live Nations talsperson.

Arrangørerne kan ikke genkende Jan Vilholts oplevelse af ikke at kunne komme ind på plænen igen.

"Det er ikke korrekt, at folk er blevet nægtet adgang til plænen. Vi har modtaget to henvendelser om dette, og vi er p.t. i dialog med personerne for at finde ud af, hvad de helt præcist har oplevet ved indgangene til stadion. Midt på aftenen opstod der pres på den ene indgang, fordi folk stillede sig på trappen, og det tog 10 minutter for os at fjerne trafikproppen, så folk atter kunne bevæge sig frit ind og ud. Vores Crowd Safety-team bad på dette tidspunkt alle folk, der kom ind udefra, om at gå over til den anden indgang i stedet, da trafikken flød frit frem og tilbage her. Vi gætter på, at nogle måske kan have opfattet dette som en afvisning, hvis de ikke har hørt eller forstået vagternes omdirigering – men vi er lige nu ved at undersøge begge situationer nærmere", skriver Live Nation i deres svar til avisen.

- Hvorfor får man ikke bare et armbånd på, så vagterne kan se, hvor man hører til, spørger Jan Vilholt, der ligesom mange andre gæster oplevede, at han ikke kunne komme tilbage til området foran scenen, efter at have været på toilettet under koncerten med Volbeat. Privatfoto: Jan Vilholt
Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Sport

Sara Slotts karriere slutter med styrt i OL-semifinalen

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Gammel forstander undrer sig: Hvis politikerne bakker op, er der noget rivravruskende galt i den her by

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Østjylland

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

4 mulige historier - Du bestemmer, hvilken der skal laves journalistik på

Annonce