Annonce
Aarhus

Transportminister kritiserer letbane: Utilfreds med at Aarhus Letbane gav forkerte oplysninger om nødbremse

Danmarks nye transportminister, Benny Engelbrecht, kritiserer Aarhus Letbanes direktør, Michael Borre, efter, at denne gav "tekniske informationer, som har vist sig ikke at være retvisende". Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix)
Danmarks nye transportminister, Benny Engelbrecht, er utilfreds med, at Aarhus Letbane gav forkerte oplysninger om nødbremse.

AARHUS: Danmarks nye transportminister, Benny Engelbrecht (S), kritiserer Aarhus Letbanes direktør Michael Borre.

Borre sagde søndag til Århus Stiftstidende/Randers Amtsavis, at hvis der var signalfejl ved ulykkesstedet, ville sikkerhedssystemet registrere det og automatisk nødbremse toget fra 75 kilometer i timen til 0 på meget kort tid.

Senere måtte Michael Borre korrigere sig selv.

Det viste sig nemlig, at hvis advarselssignalerne ikke virker ved en overkørsel, skal letbanens fører selv foretage nødbremsningen manuelt.

- Jeg kan konstatere, at undervejs i det her arbejde er Aarhus Letbane kommet til at give nogle tekniske informationer, som ikke har vist sig retvisende. Og jeg synes selvfølgelig, at det er meget utilfredsstillende, at vi ikke som myndigheder holder os til, at det skal være Havarikommissionen, der skal være færdig med deres arbejde, siger Benny Engelbrecht til TV2.

Han appellerer til alle, at de lader Havarikommissionen arbejde færdig.

- Derfor vil jeg appellere til alle, og det gælder alle, at nu lader vi Havarikommissionen blive færdige. Når de er kommet med deres konklusioner, vil jeg indkalde Folketingets partier til en bredere drøftelse af, hvordan vi sikrer, at der ikke er overkørsler, som er farlige, siger Benny Engelbrecht.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken jagter den gode rytme

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Annonce