Annonce
Aarhus

Utilfredse borgere klager over aktivitetshus

Sådan ser hytten, der pludselig er blevet et aktivitetshus på hundreder af kvadratmeter med p-pladser og drivhus, ud. Hvis man ellers kan se gennem de tegnede træer.

Klager over kommunalt sjusk, der vil placere aktivitetshus midt i en naturperle.

Annonce

Beboerne omkring Langballevænget i Mårslet er mildest talt forundrede.

Anne Staudt Kvistgaard vil gerne have blå spejdere i Mårslet. Bare ikke lige midt i de fredede løvfrøer på »Trampestien«.

15. december modtog de et brev fra Aarhus Kommune. Her kunne beboerne læse, at de skulle have et aktivitetshus som næsten nabo.

»Det var noget af en overraskelse. Der har de sidste par år været løse snakke om en spejderhytte. Og i grundejerforeningen har vi haft kontakt med de blå spejdere, som selvfølgelig skal have et sted at være i Mårslet,« siger Morten Djernæs.

Han er på vej til Aarhus med 51 indsigelser som borgerne har skrevet, fordi de ikke ønsker et aktivitetshus placeret ved »Trampestien«.

Beboerne undrer sig desuden over, at kommunen vil placere aktivitetshuset lige ved siden af de sjældne løvfrøers bosted.

Ikke alene vil Aarhus Kommune have aktivitetshus med tilhørende garage, drivhus og stor parkeringsplads lige klods op af frøernes levested. Kommunen har også sjusket voldsomt med planerne, mener borgerne.

»Kommunen vil bygge med hjemmel i Planloven. Men det er efter min bedste overbevisning helt forkert. Prøv at se dig omkring. Det her er et bynært område - og så skal der altså laves en lokalplan,« fastslår Morten Djernæs.

Ser man på de tegninger, og den beskrivelse kommunen har sendt til borgerne, kan man godt forstå de undres. Der er nemlig hverken beskrevet, hvad aktivitetshuset skal bruges til, eller af hvem.

Borgerne får opbakning af Danmarks Naturfredningsforening, der også mener, at en placering lige klods op af løvfrøerne er tåbeligt, når nu der er plads andre steder.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce