Annonce
Østjylland

Utilfredshed med ansøgninger om solcelleparker i Norddjurs Kommune

Solcellepark ved Harridslev udenfor Randers. Foto: Annelene Petersen
Der er stor interesse for at opføre solcelleparker i Norddjurs Kommune - så mange, at kommunen ikke når at kigge på alle projekterne. Det skaber utilfredshed hos de kommende parkers naboer.

Norddjurs: Norddjurs Kommune modtager i øjeblikket så mange ansøgninger om solcelleparker, at det er vanskeligt at behandle dem alle.

Forvaltningen har ikke kapaciteten til at behandle strømmen af ansøgninger, så de ser kun på de første fem, selv om der måske er mere velegnede områder i bunken. Det er altså først til mølle.

Det er Grete Carstensen ikke tilfreds med. Hun er borger i Aalsrode og talsperson for borgerprotestgruppen Solcellepark Kejsergaarden - nej tak.

Annonce

- Problemet med en solcellepark på Kejsergaarden er, at det kommer til at ligge på tre sider af vores meget smukke landsby. Den ligger nede i en dalsænkning, hvor der er bakker op til alle sider, så vi kommer alle sammen til at sidde og kigge ind i de solceller, siger Grete Carstensen til Radio4 Morgen.

Det kræver utrolig meget af forvaltningen, når man går videre med behandlingen af solcelle-ansøgningerne, og netop derfor kigger man kun på fem i øjeblikket. Det fortæller Jens Meilvang, formand for teknik- og miljøudvalget i Norddjurs Kommune for Liberal Alliance.

- Jeg kan da sagtens forstå, at Grete Carstensen ønsker, at vi skal kigge på nogle andre sager end dem ude omkring hende, men det er bare sådan, at uanset hvor vi kigger hen, så er der nogle naboer, der er trætte af det, siger Jens Meilvang.

Hør, hvad Grete Carstensen mener, Norddjurs Kommune bør gøre med ansøgningerne om solcelleparker, i interviewet på Radio4 Morgen herunder: 

Interviewet med Jens Meilvang på Radio4 Morgen kan du høre herunder. Han understreger, at det kræver rigtig mange ressourcer at behandle ansøgningerne, men han fortæller også, at kommunen har screenet et flertal af dem. 

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Livsstil

God morgen - skal vi danse tango?

Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Annonce