Annonce
Debat

Utryghed ved hjemmehjælp stiger på landsplan: Konservative i Favrskov er klar med forbedring

"Borgerne vil i fremtiden kunne føle sig mere trygge ved deres hjemmepleje, når besøgene tilrettelægges med færre forskellige medarbejdere i teams, så borgeren møder færre forskellige medarbejdere end i dag. Den tryghed er meget vigtig for Det Konservative Folkeparti", skriver Charlotte Green. Arkivfoto: Morten Pape

DEBAT: Statsministerens nytårstale varslede nye toner for ældreplejen. Det har Det Konservative Folkeparti længe talt for, så vi er klar i Favrskov.

En af de første forbedringer er en udbygning af den såkaldte teamstruktur i hjemmeplejen. Teamstrukturen fungerer allerede i Hinnerup-området, og nu er tiden til at rulle det ud i hele kommunen. Jo før, jo bedre, for teamstruktur har flere fordele, herunder særligt tryghed for borgerne og mere fleksibilitet med større ansvar til den enkelte medarbejder.

Borgerne vil i fremtiden kunne føle sig mere trygge ved deres hjemmepleje, når besøgene tilrettelægges med færre forskellige medarbejdere i teams, så borgeren møder færre forskellige medarbejdere end i dag. Den tryghed er meget vigtig for Det Konservative Folkeparti, for når man har brug for hjælp fra andre og får fremmede i sit hus, bliver man mere sårbar og har endnu mere brug for at føle sig tryg ved hjælpen.

Annonce

Resultater på landsplan viser desværre, at utrygheden ved hjemmehjælpen er steget markant de senere år. Det gør vi i Favrskov noget ved med den nye teamstruktur.

Vi ved, at behovet for hjælp kan ændre sig på kort tid, og derfor skal hjælpen kunne tilpasses fleksibelt, her og nu, og ikke først afvente nye visitationsmøder. Det er spildtid for alle.

Den anden tydelige politiske opgave i det nye byråd bliver at afklare, om vores visitationsstruktur også giver en overflødig administration. Det har andre kommuner vist er et problem. Med teammodellen arbejder vi med større frihed i tilrettelæggelsen af arbejdet hos den enkelte ældre, så der kan gives den hjælp, der brug for - hver dag.

Dage er forskellige. Nogle dage kan der være brug for en ekstra hånd til noget praktisk. Andre dage til noget andet.

Vi ved, at behovet for hjælp kan ændre sig på kort tid, og derfor skal hjælpen kunne tilpasses fleksibelt, her og nu, og ikke først afvente nye visitationsmøder. Det er spildtid for alle og urimeligt for den, der har brug for hjælpen.

Teamstruktur i hjemmeplejen og overflødig administration er en af de vigtigste opgaver at komme i gang med nu. Det sætter vi særligt fokus på.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Alarm 112

Gymnasium og universitet indgik i overvejelser om masseskyderi

Aarhus

To mænd blev varetægtsfængslet for drab i Rådhusparken: Nu er de blevet løsladt

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv For abonnenter

Stadil gør klar til, at børnene overtager Hummel: Multinationalt Aarhusbaseret milliardfirma skifter hænder

Debat

Tak fra Fredberg til Winther: Du har haft mod til at sige din mening, selvom det gav tæsk

AGF

Genforenet med familien efter to år alene i Aarhus: Zach Duncan tror endelig på, at han kan tage et par store kænguruspring for AGF

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Erhverv

Aarhus Havn eksploderer i vækst: Omsætning fordoblet på 5 år

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Kemikalie-udslip gav storalarm: Otte ansatte på fabrik kørt på sygehus

Annonce