Annonce
Udland

Uvaccinerede familier skal flage med rødt under udbrud i Samoa

Johannes Eisele/Ritzau Scanpix
I den lille østat Samoa iværksætter myndighederne torsdag og fredag en stor indsats mod mæslingeudbrud.

Familier i Samoa med medlemmer, der endnu ikke er blevet vaccineret mod mæslinger, er blevet bedt om at sætte et rødt flag op foran deres hjem.

Det sker i forbindelse med en indsats mod et alvorligt mæslingeudbrud.

Udbruddet har hidtil kostet 60 personer livet. Langt størstedelen af de døde er børn - herunder 52 børn på under fire år.

Det viser de nyeste officielle tal onsdag.

Den lille østat i Stillehavet har omkring 200.000 indbyggere.

Torsdag og fredag sætter landets myndigheder gang i en stor kampagne for at få vaccineret befolkningen. Blandt andet lukker en lang række offentlige myndigheder, så offentligt ansatte kan bidrage til indsatsen.

Samoa har erklæret undtagelsestilstand som følge af udbruddet. Det betyder også, at det er blevet lovpligtigt at få vaccine mod mæslinger.

- Offentligheden rådes hermed til at fremvise et rødt klæde eller rødt flag foran deres hjem og nær vejen for at indikere, at der er familiemedlemmer, der ikke er blevet vaccineret.

- Den røde markering gør det nemmere for hold at identificere de hjem, hvor der er brug for vacciner, lyder det i en offentlig meddelelse.

Nye tal fra onsdag viser, at 171 personer er blevet smittet med mæslinger det seneste døgn i Samoa. Dermed er i alt 4052 blevet smittet.

Vaccinationerne i Samoa har de seneste uger primært været henvendt til børn. Regeringen har dog valgt at udvide vaccinationsprogrammet, så det inkluderer hele befolkningen.

Det forlyder, at 55 procent af befolkningen nu er immune over for mæslinger. Det er en stigning fra 30 procent før udbruddet.

Samoa ligger i Stillehavet cirka midtvejs mellem New Zealand og Hawaii.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce