Annonce
Kultur

Uventede indkøb hos ung galleriejer: Udlandet og Statens Kunstfond dukkede op

Annika Nuttall i sit galleri på Kystvejen i Aarhus med David Rosados billeder bagved. Foto: Hans Petersen
27-årig kunsthistoriker har åbnet galleri på Kystvejen i Aarhus og viser portugisisk kunstner.

AARHUS: Selv om Annika Nuttall er ung, netop uddannet kunsthistoriker og ret ny i galleribranchen, har hun et internationalt navn på plakaten ved den udstilling, som hun netop har åbnet.

Kystvejen 21 i Aarhus er adressen for det lille, stilfulde galleri, den kun 27-årige kvinde fra Aarhus har indrettet og slået dørene op til. "Annika Nuttall Gallery", hedder det, international titel naturligvis.

Den digitale verden har udvidet kunstens verden voldsomt, og det er bestemt ikke bare danske og lokale kunstnere, Annika Nuttall viser og har kontakt med.

Annonce

- I dag finder vi mange kontakter på nettet, især på Instagram, siger hun, der præsenterer den 44-årige portugisiske kunstner David Rosado lige nu.

Meget til udlandet

Hun sælger mange af de udstillede værker til udlandet.


På en udstilling her i galleriet solgte jeg 18 af Martin Paaskesens 24 værker, flere til udlandet.

Annika Nuttall


- På en udstilling her i galleriet solgte jeg 18 af Martin Paaskesens 24 værker, flere til udlandet, siger hun, der blandt andet har kontakt til en gallerist i Luxembourg. En stor samler i Tyskland var blandt køberne.

En af de kunstnere, der er tilknyttet galleriet, Johannes Holt Iversen, er netop blevet færdig på et akademi i Holland, så da hun skulle udstille hans værker sidst, kørte hun selv til Amsterdam efter dem.

Til gengæld havde hun den glæde, at Statens Kunstfond købte tre.

Annonce

Omviser på Aros

Annika Nuttall er kandidat i kunsthistorie fra Aarhus Universitet, har været omviser på kunstmuset Aros i tre år, været assistent hos Galleri Jacob Bjørn i Aarhus og kurateret udstillinger på blandt andet Godsbanen.

- Jeg har aldrig selv haft drømmen om at være kunstner, men ville gerne være inspektør på et museum for at formidle kunsten, siger hun, der tog til Aarhus for at studere efter studentereksamen på Haderslev Katedralskole og et år på Holbæk Kunsthøjskole.

Annonce

Populærkultur og barndomsikoner

Soloudstillingen ”Contender Series” med den portugisiske kunstner David Rosado kan ses indtil 22. januar 2021.

Rosado er inspireret af populærkulturen og barndomsikoner som De Syv små Dværge fra Snehvide og Dumbo, og når gæsterne træder ind i galleriet, vil barndomsminder opstå. Rosado har en legende og farverig tilgang til maleriet. Men lige så legesyg, Rosado er, lige så fragmenteret og ødelæggende fremstår motiverne i malerierne.

Geometriske mønstre og matematiske udklip af billeder udgør størstedelen, og i hvert moduls inderste kerne findes der referencer til vores fortid. Udstillingen er legesyg, farverig og fuld af barndomsminder.

Udstillingen

  • "Annika Nuttall Gallery", Kystvejen 21, Aarhus. Soloudstillingen ”Contender Series” med den portugisiske kunstner David Rosado kan ses indtil 22. januar 2021.
Nogle af David Rosados værker i galleriet på Kystvejen. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce