Annonce
Aarhus

Uvirkelig passagernedgang i Billund Lufthavn: 75 procent af rejsende forsvandt

Med ét slag blev der i marts 2020 stort set mennesketomt i Billund Lufthavn, og den udvikling fortsatte resten af året. Foto: Mette Mørk
Alt var lagt tilrette for et rekordår for Billund Lufthavn. Men så skete der noget uventet i foråret 2020.
Annonce

Aarhus/Billund: Alt pegede på ny fremgang for Billund Lufthavn i foråret 2020.

Året før havde lufthavnen sat passagerrekord, og den positive udvikling fortsatte i januar og februar.

Optimismen var stor, og fremgangen blev efterfulgt af præsentationen af lufthavnens vækststrategi frem mod 2040, som Billund Lufthavn nåede at præsentere 9. marts 2020: Udvikling af Airport City, Aerotropolis, syv millioner passagerer og 160.000 tons luftfragt.

Men så blev landet ramt af en pandemi, og 2020 endte med at blive det hårdeste år for lufthavnen nogensinde: 2020 slutter af med en passagernedgang på 75 procent.

En udvikling som lufthavnen selv i en pressemeddelelse kalder for "uvirkelig".


Det har været et forfærdeligt, skelsættende år for så mange parter.

Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.


Og selv om der dukkede en del kunder op i forbindelse med jul og nytår, var det ikke noget, der for alvor battede. Sammenlignet med december 2019 svarer passagertallet i december 2020 kun til 9,5 procent.

Annonce

Farvel til 300 medarbejdere

- Det har været et forfærdeligt, skelsættende år for så mange parter – især fordi vi har været nødsaget til at sige farvel til over 300 dygtige medarbejdere i et forsøg på at tilpasse lufthavnens drift til det aktivitetsniveau, vi forventer at se i 2021, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Lufthavnen kan trøste sig med, at nedgangen på fragtmarkedet var meget mindre. Fragten for hele 2020 er gået 9,3 procent ned, hvilket er en nedgang på 6915 tons.

Billund Lufthavn ser nu fremad:

- Af respekt for alle bliver vi nødt til at kigge fremad, så vi kan komme tilbage på sporet og dermed skabe vækst og arbejdspladser igen. Nu ser vi forhåbentligt mod et bedre år, hvor Billund Lufthavn er her for alle, siger Jan Hessellund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Aarhus

Dagens corona-tal viser en lille stigning, men der er langt op til de grimme tal fra december

Annonce