Annonce
Aarhus

Uvis fremtid for Kongsvang St.

Det er usikkert, om der fortsat vil være station i Kongsvang. Derfor viger Midttrafik ?tilbage for at installere det bekostelige udstyr til rejsekortet. Foto: Henrik Lund

Den meget lidt brugte station gør det svært at skabe en effektiv letbane, der ikke så let bliver forsinket.

De lever i spænding, de få pendlere, der hver dag stiger på toget på Kongsvang Station.

Stationen er truet af lukning og har været det længe.

Små stationer

Fire stationer på Aarhus Nærbane - Kongsvang, Vilhelmsborg, Egelund og Assedrup - har så få passagerer, at de ligger under Trafikstyrelsens retningslinjer for stationers størrelse.
Midtrafik har regnet ud, at blev de fire stationer lukket, ville det få konsekvenser for 2,5 procent af alle passagererne på strækningen mellem Aarhus og Odder.
Efter sammenlægningen, der betyder, at man i nye tog kan køre hele vejen mellem Odder og Grenaa, benyttes ruten dagligt af 4000-5000 passagerer.

Og det er langt fra givet, at Kongsvang Station bliver stoppested for letbanen, når den i løbet af 2017 erstatter nærbanen.

Annonce

»Letbanen kommer til at køre fire gange i timen mellem Aarhus H og Viby. Og det er altså noget af en udfordring af sende fire tog i timen af sted på en enkeltsporet jernbane. Der kunne vi sikre bedre regularitet, hvis toget ikke behøvede at standse i Kongsvang,« siger Ole Sørensen, der er leder af Midttrafiks letbanesekretariat.

Nedlæggelser

Hensynet til regulariteten var også argumentet, da Midttrafik gik til regionsrådet i Region Midtjylland med et ønske om at nedlægge både Kongsvang, Vilhelmsborg, Egelund og Assedrup station lige nord for Odder.

Efter fusionen af Odderbanen og Grenåbanen kneb det nemlig gevaldigt for den nye Aarhus Nærbane at overholde køreplanen. Blandt andet fordi det tager længere tid for de nye Desirotog at åbne og lukke dørene. Derfor må de holde ved stationerne i længere tid end de gamle tog.

Men regionsrådet ville ikke uden videre opfylde trafikselskabets ønske. Midttrafik fik besked om at lade de fire stationers fremtid indgå i den trafikplan, der tilrettelægger den kollektive trafik i Aarhusområdet, efter at letbanen er kommet i drift.

»Vi skal vurdere stationens fremtid i forbindelse med udrulningen af letbanen. Og der er det et parameter, om regulariteten på letbanen slås i stykker, hvis toget skal standse i Kongsvang,« siger Ole Sørensen.

Kongsvang Stations usikre fremtid er en af årsagerne til, at stationen ikke er udstyret med en stander, så man kan benytte rejsekortet her. Standerne er nemlig ganske dyre.

»Nu har der været nogle reaktioner. Så vi vil tage fat i regionen og vende situationen med dem. Det er jo regionen, der bestiller og betaler,« siger Ole Sørensen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce