Annonce
Livsstil

Våd festivalstart: Tunge, mørke skyer åbnede Food Festival

Trods store vandpytter og mørk himmel blev pladsen langsomt fyldt op i løbet af fredag eftermiddag. Foto: Jens Thaysen

Fredag åbnede Nordens største madfestival for syvende gang portene på Tangkrogen, og de i år tunge og mørke skyer skræmte tilsyneladende ikke århusianerne.

Annonce

AARHUS: Det så sort ud. Sådan rigtig sort.

Mørke, mørke skyer og kaskader af vand var med til at åbne dette års Food Festival på Tangkrogen fredag eftermiddag, men vejret skræmte tilsyneladende ikke de mange tusind gæster på vej på festival. Strømmen af mennesker var i hvert fald tydelig i gaderne omkring festivalområdet, og selvom pladsen fra start var godt mudret og pyntet med halvstore vandpytter, blev den lige så langsomt fyldt op af mennesker.

Festivalens nye område Gourmethjørnet stod dog noget ensomt og tomt i det fugtige vejr, men de fire Aarhus-restauranter, Madklubben, Les Trois, Ferdinand og Kähler Spisesalon, forsikrede, at de små 300 pladser var udsolgt til aftenens langbords-arrangement Den Ultimative Aarhus-middag.

- Det bliver magisk. Med fire af byens bedste spisesteder i hus, flot opdækkede langborde, et jazzband, og en bar, der aldrig løber tør, er jeg sikker på, at det bliver årets gastronomiske folkefest, som sætter en streg under, at Food Festival har udviklet sig til at blive festugens største, særskilte event, sagde festivaldirektør Anna Lund inden åbningen.

Om festivalen når flere end 31.000 besøgende som sidste år, må tiden og vejret vise, men fredag eftermiddag kom der fint gang i de forskellige workshops, foredrag, udstillinger, smagsprøver, konkurrencer, optrædender og underholdende indslag. Omkring 100 arrangementer om dagen er planlagt fredag, lørdag og søndag. Og alle står de i mad- og drikkevarernes tegn.

Food Festival

Tangkrogen, Aarhus

Fredag 7. september-søndag 10. september

Besøgende i debutåret 2012: 15.000

Besøgende i 2017: 31.000

Flere end 250 arrangementer fordelt over tre dage, 15 områder og 45.000 kvadratmeter

Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce