Annoncørbetalt indhold

Vægttab på en ny måde

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Embla er en lægefaglig klinik, som hjælper mennesker med svær overvægt til et varigt vægttab - på en ny måde.

Laust Axelsen er IT-iværksætter og har de sidste mange år arbejdet med software inden for sundhedssektoren. Sammen med læge Nicholas Syhler så han et hul i markedet for behandling af overvægtige, og stiftede embla i december 2021.

Annonce

"Der manglede et tilbud til svært overvægtige, hvor man kobler medicinsk behandling med coaching og support fra professionelle. De privatpraktiserende læger er dygtige, men har sjældent tid til den individuelle behandling og rådgivning, som kræves hvis man skal opnå varige resultater", forklarer Nicholas Syhler."


Alt foregår via app

Konceptet hos embla er en ny måde at tænke behandling på. Det er tænkt som et forløb, hvor man som medlem får en indledende samtale med en sundhedsfaglig, som vurderer, om man er egnet til et forløb. Herefter vurderer en læge, om der skal udskrives medicin, og medlemmet downloader en app, som bruges i den fremtidige kommunikation, og fungerer som en slags ”dagbog” over forløbet. Kostvejledning, ubegrænset personlig coaching og support gives ud fra den enkeltes behov og ønsker, og medlemmerne kan altid skrive i appen og få hurtigt svar – også uden for normal ”kontortid”.

"Det skaber tryghed at vi er der, når de har brug for det. Eksempelvis at de altid kan få kontakt til en læge eller en coach om deres medicin eller kost. De oplever, at de selv kan styre deres vægttabsforløb med den støtte, vi giver dem, og det er med til at styrke deres selvtillid," understreger Head of Health Coaching Maria Høyer Olsen.


Skaber en god spiral

Embla er stadig i en opbygningsfase, og har pt. omkring 100 medlemmer og 15 medarbejdere. Men væksten er stor, og der bliver løbende ansat flere højt kvalificerede sundhedsfaglige rådgivere. Et stigende antal medlemmer kræver også flere online-konsultationer, chatsvar og lægelige vurderinger.

"Det vigtigste er, at vi individuelt kan rådgive medlemmerne, så de får taget fat i de mindre gode vaner og får skabt en god hverdag, hvor de ved hjælp at kostomlægning og træning får nedbragt deres vægt. Kost og motion hænger sammen, og kan vi først med medicin få dem ind i en god spiral, så kan man nedtrappe medicinen, når de er i et stabilt forløb", påpeger Nicholas Syhler.


PR-foto credit


En forskel, man kan mærke

47-årige Gitte Jansberg fra Præstø har prøvet et utal af slankekure - kun for atter at tage på, når de var slut. Nu, efter at have været medlem af embla i otte uger, tror hun for alvor på en varig ændring.

"Jeg har gået hjemme i en årrække, men er nu klar til at komme ud på arbejdsmarkedet igen. Jeg har været overvægtig i mange år, og det er et problem, blandt andet fordi jeg har gigt i fødderne. Jeg fandt embla på nettet, og besluttede mig for at prøve det, og det har jeg ikke fortrudt", siger Gitte Jansberg.

Først fik hun en indledende samtale med en sygeplejerske, som forklarede konceptet. Hun fik udskrevet appetitregulerende medicin af en af emblas læger, fik en tilpasset kostomlægning og gode råd til, hvordan hun kunne ændre de mindre gode vaner.


Fik ro på

"Jeg fik ro på og slap for den dårlige samvittighed. Jeg skriver alt hvad jeg spiser ned i app’en, og så får jeg en tilbagemelding i chatfunktionen hver uge. Jeg har også en samtale med en uddannet Health Coach hver 14. dag", fortæller Gitte, som allerede har tabt 7-8 kg.

I starten var hun nervøs for forløbet, men har nu fået indarbejdet nye vaner og tror på, at hun fuldfører sit mål.

"Jeg vil gerne ned på 75-80 kg, men ved godt at der ikke er noget quick-fix. Jeg er indstillet på at det tager et år, men allerede nu er der tydelige forbedringer", understreger Gitte.

PR-foto credit


Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.