Annonce
Aarhus

Væk med en masse bøvl: Her er hjælp til ejerforeninger

Thor Thim er direktør for det nye selskab, der tilbyder service til ejerforeninger. Pr-foto

Århusianere tager teknologien i brug for at gøre dagligdagen lettere.

AARHUS: Aarhus har mange ejerforeninger for boliger, og nu kommer en virksomhed i byen med et nyt redskab til administrationen.

Virksomheden hedder Bona og er en digital administration af ejendomme.

- I første omgang får ejerforeningerne gratis adgang til de værktøjer og processer, som skal bruges for at drive en ejerforening professionelt og som en del af det fællesskab, som den også er, siger Thor Thim, der er direktør i Bona, i en pressemeddelelse.

Han oplyser, at virksomheden henvender sig til mindre ejerforeninger. De får mulighed for at samle al foreningens kommunikation, så den ikke kommer ad mange forskellige kanaler. En anden gratis service er en digital opslagstavle, hvor ejerforeningen i fællesskab kan uddele opgaver og på den måde skabe overblik. I en dokumentfunktion kan foreningen samle mødereferater, kontrakter og andre dokumenter. På den måde får man samlet alt ét sted, og alle har adgang til materialet.

Thor Thim oplyser, at den første udgave er klar. Ud over de gratis funktioner kan ejerforeninger om kort tid købe et betalingsmodul, så man nemt kan automatisere indbetalinger fra lejlighederne. Målet er at sænke administrationsudgifterne med op til 10 gange i forhold til eksisterende løsninger.

Annonce

Administration af ejendomme

Markedet for ejendomsadministration i Danmark er i dag på mere end 2,5 mia. kroner årligt med en årlig vækst på fem-seks procent (ifølge DEAS).På grund af tilflytningen til de større byer viser en analyse fra Ejendomsforeningen Danmark, at markedet for "administration af fast ejendom på kontraktbasis" vokser med 40 procent fra 2016 til 2026.

Bona består af otte personer, hvoraf fire arbejder fuldtid og resten er på deltid og i praktik. Virksomheden har investeret omkring 2 millioner kroner til udvikling af første version.

Property Technology eller 'Prop Tech' er defineret som ejendomsteknologi eller en digital transformation af services inden for ejendomsadministration. De seneste år har 'Prop Tech' vakt stor interesse i USA og særligt i San Francisco og New York. Oprettelse foregår på https://bona.city/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce