Annonce
Debat

Væk med mobilen i skolen: Et forbud fra Borgen er ikke vejen

Anni Matthiesen

Mobiler: For nylig har Frankrig vedtaget en lov, der forbyder elever at tage mobiltelefonen med i skole. Og nu er der flere, der mener, at vi skal vedtage samme princip ved lov. Men er det virkelig løsningen at lovgive om dette i Folketinget? Det mener jeg ikke, er den rigtige vej at gå!

Jeg deler den bekymring, som rigtig mange har, når børn får et overdrevent forbrug af deres mobiltelefoner i skoletimerne. Men jeg har fuld tiltro til de enkelte skoler og deres evner til at lave retningslinjer for hvornår det er rigtigt og forkert at bruge mobiltelefonen.

Teknologien er kommet for at blive. Rigtig mange uddannelsesinstitutioner udnytter teknologien og de muligheder, som den medbringer. Og derfor mener jeg ikke, at det vil være den rette løsning at lovgive om det. Det skal derimod være op til skolerne selv at vurdere, hvordan de vil gøre brug af pc'er, tablets og mobiltelefoner i undervisningen. De skal selv vurdere, hvornår det er i orden at have mobiltelefonen fremme i klasselokalet, og hvornår det ikke er. Der kan nemlig være forskellige behov fra skole til skole og endda også fra årgang til årgang. Og det skal vi tage højde for.

Nogle danske skoler har allerede forbudt mobiltelefoner i skoletiden, mens andre drager fordel af de muligheder som mobiltelefonen tilbyder. Og begge beslutninger har jeg fuldt respekt for og bakker 100 procent op.

Folkeskolerne har et ansvar for, at lære vores børn den "rigtige vej" og understøtte deres læring. Vi skal uddanne børnene som selvstændige individer, og vise dem hvordan de udnytter teknologien på fornuftig vis. Derfor mener jeg, at et forbud fra Christiansborg vil være meget drastisk, da vi risikerer, at skolerne mister et vigtigt redskab. Mobiltelefonen kan nemlig bruges som et værktøj i undervisningen, der fremmer elevernes læring. Hvis vi indfører forbud, ligesom i Frankrig, er jeg bange for, at vi er med til at skabe unødige konflikter og fjerner nogle muligheder i undervisningen. Desuden skal et forbud jo også have en alvorlig konsekvens - og jeg spørger bare, hvem skal kontrollere at forbuddet efterleves og hvad skal straffen så være, hvis man ikke overholder det?

Jeg vil derimod meget gerne bidrage til, at vi udarbejder nogle anbefalinger for, hvordan vi bruger vores mobiltelefon, tablets i skolen og i hjemmet. Jeg er selv mor til børn, som også bruger mobiltelefonen i stor stil. Og her står jeg nogle gange og mangler nogle retningslinjer eller anbefalinger, som jeg kan bruge i hverdagen. Til gavn for både os forældres brug af mobiltelefonen og dermed også til gavn for børnene.

Men et forbud mod mobiltelefoner i folkeskolen er ikke den rigtige vej. Disse beslutninger skal tages tæt på hverdagen og derfor mener jeg, at det bør være op til den enkelte skole at udforme mobilpolitikken!

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet opfordrer hinanden til handling

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kronik: Vreden på de sociale medier - Som janteloven på coke

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: Forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Aarhus

Nyt 18-etager hus i Forskerparken: Skræddersyet til tech-virksomheder

Annonce