x
Annonce
Aarhus

Væk med stress: Der skal være tid til pauser i hverdagen

Camilla Larsen med bogen, som hun selv har designet. Hun har også skabt den smukke skrift, som er brugt hele vejen gennem bogen. Hun har sirligt tegnet alle bogstaver og lagt dem ind i et computerprogram. Foto: Hans Petersen
Camilla Larsen har lidt af stress og angst og håber, hendes nye bog kan hjælpe andre i samme situation.

AARHUS: Camilla Larsen er en alsidig kvinde, og hun kobler sine evner i en ny bog. Den 26-årige århusianer kan både tegne, skrive og lave grafisk arbejde, så hun har knyttet de tre ting sammen i bogen "Mellemrum". Selv skriften, der er brugt i bogen, har hun skabt.

- Jeg har skrevet digte i mange år, siger Camilla Larsen, der har gået på Forfatterskolen i Holstebro i tre år. Hun læste senere kunsthistorie på Aarhus Universitet, men det blev for tørt, så hun skiftede til en uddannelse som grafisk designer. Det er en kombination af de evner, hun har brugt til at skabe bogen.

- Den har også været et terapeutisk forløb. Jeg har lidt af stress og angst, og i bogen har jeg samlet ting i tekst og tegning om, hvad der sker i sådan en situation i håb om, at andre kan lære af det, siger hun.

- Jeg giver værktøjer til dem, der er kede af at åbne sig om deres egen sårbarhed. Jeg er hverken terapeut eller psykolog, men bogen kan bruges til en personlig proces, hvor læseren kan se, at andre kan være i samme situation, siger Camilla Larsen.

Bogen er tænkt til 16-28-årige.

- Mange gymnasieelever kan for eksempel have nytte af den, mener Camilla Larsen.

Hun har bemærket, at for meget i dag går alt for stærkt.

- Vi skal lære at tage pauser, og dem skal der være plads til i hverdagen. Derfor hedder bogen "Mellemrum". Nogle føler, at hvis de går ned i tempo, er de det svage led. Men der skal være tid til at reflektere, mener hun.

- Man skal åbne for sig selv, også i fællesskaber og tale sammen, siger Camilla Larsen, der også har skabt samtalegrupper på seks kvinder, der mødes hver anden uge i halvanden time.

- Så diskuterer vi for eksempel familie, skam, rollemønstre og fremtiden. Et nyt hold begynder i marts og kan ses på Instagram. De hedder Glowtalks.

Bogen

Bogen "Mellemrum" er skrevet og tegnet af Camilla Larsen. Udgives på forlaget Muusmann. Kan købes i boghandler.

Lancering fredag 31. januar kl. 16-19 hos Stenholt Glas, Sct. Pauls Kirkeplads 6, Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Støtteaktion eskalerer: Kæmpebeløb fordoblet på et døgn

Annonce