Annonce
Aarhus

Væk med stress: Der skal være tid til pauser i hverdagen

Camilla Larsen med bogen, som hun selv har designet. Hun har også skabt den smukke skrift, som er brugt hele vejen gennem bogen. Hun har sirligt tegnet alle bogstaver og lagt dem ind i et computerprogram. Foto: Hans Petersen
Camilla Larsen har lidt af stress og angst og håber, hendes nye bog kan hjælpe andre i samme situation.

AARHUS: Camilla Larsen er en alsidig kvinde, og hun kobler sine evner i en ny bog. Den 26-årige århusianer kan både tegne, skrive og lave grafisk arbejde, så hun har knyttet de tre ting sammen i bogen "Mellemrum". Selv skriften, der er brugt i bogen, har hun skabt.

- Jeg har skrevet digte i mange år, siger Camilla Larsen, der har gået på Forfatterskolen i Holstebro i tre år. Hun læste senere kunsthistorie på Aarhus Universitet, men det blev for tørt, så hun skiftede til en uddannelse som grafisk designer. Det er en kombination af de evner, hun har brugt til at skabe bogen.

- Den har også været et terapeutisk forløb. Jeg har lidt af stress og angst, og i bogen har jeg samlet ting i tekst og tegning om, hvad der sker i sådan en situation i håb om, at andre kan lære af det, siger hun.

- Jeg giver værktøjer til dem, der er kede af at åbne sig om deres egen sårbarhed. Jeg er hverken terapeut eller psykolog, men bogen kan bruges til en personlig proces, hvor læseren kan se, at andre kan være i samme situation, siger Camilla Larsen.

Bogen er tænkt til 16-28-årige.

- Mange gymnasieelever kan for eksempel have nytte af den, mener Camilla Larsen.

Hun har bemærket, at for meget i dag går alt for stærkt.

- Vi skal lære at tage pauser, og dem skal der være plads til i hverdagen. Derfor hedder bogen "Mellemrum". Nogle føler, at hvis de går ned i tempo, er de det svage led. Men der skal være tid til at reflektere, mener hun.

- Man skal åbne for sig selv, også i fællesskaber og tale sammen, siger Camilla Larsen, der også har skabt samtalegrupper på seks kvinder, der mødes hver anden uge i halvanden time.

- Så diskuterer vi for eksempel familie, skam, rollemønstre og fremtiden. Et nyt hold begynder i marts og kan ses på Instagram. De hedder Glowtalks.

Bogen

Bogen "Mellemrum" er skrevet og tegnet af Camilla Larsen. Udgives på forlaget Muusmann. Kan købes i boghandler.

Lancering fredag 31. januar kl. 16-19 hos Stenholt Glas, Sct. Pauls Kirkeplads 6, Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lukas Enevoldsen har boet i Aarhus hele sit voksne liv. Det næste år skal mennesket, fodboldspilleren og tryghedsnarkomanen udfordres på Færøerne

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce