Annonce
Østjylland

Vækst: Staermose Industry investerer for millioner

Laseroperatør Georg Danielsen fortalte om sit arbejde, da Staermose Industry lørdag holdt åbent hus. Foto: Michael Svenningsen
11 firmaer holdt lørdag åbent hus i håbet om at få nye ansatte. En ny hal og en rørlaserskærer til knap 10 millioner kroner skal sikre fremgang hos metalvirksomhed.
Annonce

Odder: Det, vi skærer nu, hedder fire millimeter stål 37. Her kan jeg se, hvor meget vi har, og når jeg har brugt det, er det vigtigt, jeg får trukket det ud af lageret.

Ordene kommer fra Georg Danielsen, der står og peger på en computerskærm, mens han fortæller en gruppe gæster om sit arbejde hos Staermose Industry. Firmaet håber, at nogle af tilhørerne vil søge et arbejde i firmaet, der er i gang med at udvide.

Georg Danielsen er uddannet smed og maskintekniker og har arbejdet hos Odder-virksomheden i fem år. Han havde tidligere arbejdet med laser, og hos Staermose Industry er han laseroperatør.

Lørdag var han en af de mange medarbejdere, der fortalte om sit arbejde, da 11 virksomheder rundt i kommunen holdt lørdag åbent hus for at kapre nye medarbejdere.

- Jeg arbejdede i Silkeborg, men firmaet blev opkøbt, og så stod jeg for første gang uden arbejde. Jeg kan godt lide at være her. Vi ved, hvad vi skal nå, og vi tilrettelægger selv vores dag. Vores opgave er at få mest muligt igennem på vores skift, fortalte Georg Danielsen.

Hvis det går rigtigt godt, så får vi brug for to nye medarbejdere på kontoret og fem i produktionen.

John Stærmose, direktør

Annonce

Laver stor investering

En anden rundviser var direktør John Stærmose, der i dag ejer virksomheden, som hans far stiftede for 40 år siden.

- Vi er i gang med at lave en ny hal på 3900 kvadratmeter, og vi har købt en rørlaserskærer, der koster knap 10 millioner kroner. I dag bruger vi underleverandører, fremover kan vi selv skære i rør. Vi kan gøre det hurtigere, og der er en synergi i at have flere af de processer i huset, vores kunder har brug for. Hvis det går rigtigt godt, så får vi brug for to nye medarbejdere på kontoret og fem i produktionen. Og vi søger i forvejen medarbejdere, sagde John Stærmose.

Han er interesseret i sortsmede eller rustfri klejnsmede og projektledere, og han ansætter gerne folk fra lokalområdet.

- De bliver her længst. I jern- og metalbranchen skal man vide rigtigt meget. Det kræver erfaring, og der er altid plads til en dygtig mand, fortalte direktøren.

Annonce

Har rigtig mange kunder

Staermose Industry laver opgaver på ordre for en masse virksomheder.

Omkring en tredjedel af omsætningen kommer fra at lave isoleringskabinetter til pladevarmevekslere. De kan bruges i fjernvarmeanlæg og køleanlæg, og står næsten overalt i verden i teknikrum i store bygninger.

Den anden del af produktionen handler om at producere ting i jern og metal. Nogle ordrer er små, andre er store, og kunderne leverer tegninger over de ting, de vil have. Nogle ting bliver skåret ud med laser fra metalplader, og andre emner skal bukkes.

- Vi har mange mindre ordrer med kort leveringstid. Hver måned har vi 250 forskellige kunder, og den største fylder otte procent af omsætningen, fortalte direktøren.

Staermose Industry er også underleverandør til Odder-firmaet System TM.

- De fylder omkring to procent af vores omsætning, så vi er ikke afhængige af dem, fortalte John Stærmose.

Begge firmaer er med i et stålnetværk under Udviklingodder, som blev startet, fordi virksomhederne havde svært ved at skaffe medarbejdere.

Direktør John Stærmose fortalte, at virksomheden er i gang med at udvide og søger medarbejdere. Foto: Michael Svenningsen
En ny hal på 3900 kvadratmeter skal blandt andet rumme en kostbar rør-laserskærer. Foto: Michael Svenningsen
Georg Danielsen (t.v.) og Poul Tausen arbejder begge på Staermose Industry og var med til at vise arbejdspladsen frem. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce