Annonce
Erhverv

Vækst-vinder gør brugtvognshandlen gennemsigtig

Jesper Ratza var glædeligt overrasket over at vinde kategorien Growth DK ved EY Entrepreneur Of The Year. Der er tale om en konkurrencegren for virksomheder med deres primære vækst i Danmark. Pressefoto: EY
AutoProff fra Kolding står bag en bemærkelsesværdig vækstrejse i Danmark på bare seks år. Online-platformen, der gør autobranchen gennemsigtig, er allerede i gang med at udnytte sit internationale potentiale.
Annonce

KOLDING/KØBENHAVN: Det er gået stærkt for Jesper Ratza Hansen, efter han for seks år siden satte strøm til sin idé om at skabe et online-auktionshus for brugtvognsforhandlere.

AutoProff - som virksomheden hedder - er kort fortalt transparent platform, hvor autobranchens aktører handler med hinanden. Gennemsigtigheden gælder for både køber, sælger og formidler, og systemet giver en garantipris i forhold til forhandleren.

- Det er egentlig en model, som jeg har kigget på i mange år, for det har altid irriteret mig, at kunden ikke kan få den rigtige markedspris. I vores system profiterer alle af digitaliseringen, siger Jesper Ratza Hansen, direktør og medejer af AutoProff med base i Kolding, og som allerede er på vej til at have bredt sit koncept ud i fem andre lande - Tyskland, Holland, Sverige, Polen og Østrig.

Jesper Ratza Hansen er uddannet biløkonom og er tidligere filialchef hos Autohuset Vestergaard i Vejle. Det var her, tankerne om at disrupte autobranchen indefra fik fart.

Growth DK

Vinder:

  • AutoProff A/S, Kolding

Finalister:

  • Emmelev A/S, Otterup, bidrager blandt andet til den grønne omstilling og er Danmarks største producent af biodiesel, glycerin og nonGMO proteiner.
  • Better Energy A/S, Frederiksberg, udvikler, etablerer og driver solparker og en drivkraft i omstillingen til bæredygtig energiforsyning.
Annonce

Stort internationalt potentiale

Væksten har været så markant, at AutoProff i 2019 er vinder af vækstkategorien Growth DK ved Entrepreneur Of The Year. Vækstprisen går til virksomheder, som har skabt markante resultater primært på hjemmemarkedet og dermed arbejdspladser i nærområdet.

- Her er tale om en entrepreneur, der for blot få år siden så en mulighed i bilmarkedet, og som med energi og passion har leveret markante resultater herhjemme – og ambitionerne rækker globalt. Juryen hæfter sig ved historien om en ny forretningsmodel, der har disruptet markedet i Danmark – og ved en skalerbarhed, der tegner et stort internationalt potentiale. Med nye forretningsmodeller, nye afregningsprincipper, anvendelse af nye teknologier som kunstig intelligens og big data har AutoProff skabt markant vækst, forklarer Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year, om årets danske vinder i vækstkategorien.

Jesper Ratza Hansen forventer, at 100.000 biler passerer gennem AutoProffs system i Danmark i år - og 125.000 bilhandler samlet set. Målet hedder en halv mio. handler i 2021. Det skal den igangværende internationalisering hjælpe med til.

Annonce

Intet salær og 2013-priser

Omsætningen rundede 300 mio. kroner i 2018, hvor AutoProff nåede et resultat før skat på knap 10 mio. kroner. Det er samtidig sket uden at tage salær eller at sætte priserne op gennem de første seks år, men hvordan tjener Jesper Ratza Hansen og sine 60 ansatte så pengene?

- Vi har seks-syv forskellige indtægtskilder. For eksempel tilbyder vi transport af de handlede biler som service, vi har vores abonnementsordning, og vi har et system for sikker betaling, PayProff. Og så har vores platform vist en god skala-effekt, siger Jesper Ratza Hansen, som for nylig også vandt titlen som årets ejerleder i Syddanmark som blandt andre PwC står bag.

Nu kan han også kalde sig national vinder af vækstkategorien Growth DK ved EY Entrepreneur Of The Year. En pris, som årets vinder af kategorien Globalization og finalist i hovedkonkurrencen for tredje år i træk, Netcompany Group, vandt i fjor. Administrerende direktør i Netcompany, André Rogaczewski, er i øvrigt investor og bestyrelsesmedlem i AutoProff.

AutoProff fra Kolding vandt prisen Growth DK ved EY Entrepreneur Of The Year 2019. Prisen hædrer virksomheder, som har skabt markante resultater primært i Danmark. Her er direktør og medejer, Jesper Ratza Hansen (nummer to fra højre med trofæet i hænderne), samlet med sit team ved prisfesten i København torsdag 28. november. Pressefoto: EY
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce