Annonce
Erhverv

Væksten dratter: Aarhus-tegnestuer fyrer arkitekter over en kam

Kommunens nye, store kontorhus til 600 mio. kr. på hjørnet af Karen Blixens Boulevard og Edwin Rahrsvej er tegnet af Arkitema, som er et af de arkitektfirmaer, som lige nu må afskedige medarbejdere. Foto: Axel Schütt
Aarhus er mekka for landets største arkitektfirmaer, og de afskediger nu masser af medarbejdere.
Annonce

AARHUS: Aarhus er centrum for landets tegnestuer. De mærker alle, at arkitektbranchen efter forrygende travle år nu bøder for, at væksten indenfor byggeriet er bremset op.

Derfor må især de store Aarhus-tegnestuer som Arkitema, Schmidt Hammer Lassen og 3XN fyre arkitekter for tiden. Det skriver dagbladet Børsen.

Arkitema har for nylig fyret 25 arkitekter i Danmark, hvilket svarer til syv procent af de ansatte. Aart Architechts har udstedt 15 fyresedler, mens Schmidt Hammer Lassen, der blandt andet står bag Dokk1, har sagt farvel til 20 af 180 medarbejdere. 3XN, der i sin tid så dagens lys i Aarhus, har fyret 11 af 110 arkitekter.

Det er især en opbremsning indenfor store bolig- og erhvervsbyggerier, som nu rammer arkitektbranchen. Aarhus er ikke mindst på grund af Arkitektkolen Aarhus et af omdrejningspunkterne i dansk arkitektur. Branchen blev særdeles hårdt ramt af de styrtdykkende konkjunkturer efter finanskrisen i 2008. Men de seneste fire-fem år har der for alvor været gang i byggeriet og dermed arkitekter. Men nu er det vendt.

- Der er ikke længere vækst, og der er kommet mere ro på, men vi kommer også fra et rigtig højt niveau med massive ansættelser. Men der er afmatning, siger Lene Espersen, der er direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder til Børsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce