Annonce
Debat

Vækstfonden vil støtte Midtjylland med kapital: Lokal turisme skaber vækst og arbejdspladser

"Turismeindustrien er en vigtig del af ligningen, når det kommer til at skabe vækst og arbejdspladser i hele Midtjylland. Syddjurs og Ringkøbing-Skjern kommuner nåede top 10 over mest besøgte kommuner i Danmark i højsæsonen sidste år. Det viser, at Midtjylland i den grad har potentiale", skriver Jacob Flarup Christensen. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: Danskerne flokkes til Midtjyllands kyster, til de smukke søer og skove i Kronjylland og til Nationalpark Mols Bjerge. Midtjylland er i sandhed en turistattraktion i verdensklasse.

Turismeindustrien er en vigtig del af ligningen, når det kommer til at skabe vækst og arbejdspladser i hele Midtjylland. Syddjurs og Ringkøbing-Skjern kommuner nåede top 10 over mest besøgte kommuner i Danmark i højsæsonen sidste år. Det viser, at Midtjylland i den grad har potentiale og mulighed for at udvikle vores turismeindustri. Men sektoren har været særdeles hårdt ramt af coronakrisen, og derfor er det afgørende, at vi kan sikre kapital til udvikling.

I 2020 taler tallene deres eget alvorlige sprog. Selvom de danske turister heldigvis greb muligheden for at være turist i eget land, faldt antal overnatninger i Region Midtjylland stadig fra 11,7 mio. overnatninger i 2019 til 10,7 mio. i 2020. Derfor skal vi bidrage til at sætte hjulene i gang og mennesker i arbejde, så vi også har et stærkt fundament for turismeindustrien efter corona.

Annonce

Men det kræver kapital. Den kapital vil vi gerne komme med i Vækstfonden. Et eksempel på en af de virksomheder, Vækstfonden har været med til at finansiere, er bl.a. Munkholm Zoo ved Randers. En lille familievirksomhed, der netop er med til at skabe oplevelser for store og små i regionen. Det er disse virksomheder, vi skal være med til at udvikle.


I Vækstfonden vil vi gerne være med til at yde risikovillig kapital til at udvikle turismevirksomheder i Region Midtjylland. Så står man overfor nye investeringsprojekter, eller er man fortsat ramt af Coronakrisen, skal man ikke tøve med at tage fat i Vækstfonden.


Derfor arbejder vi i Vækstfonden på at få risikovillig kapital ud til virksomhederne i Region Midtjylland. Vi har søsat en række genstartsprodukter, der skal styrke likviditet og soliditet i turismeindustrien.

Siden coronakrisen ramte har vi i Vækstfonden været med til at finansiere mere end 150 virksomheder i turisme- og oplevelsesindustrien. Det gør vi i tætte partnerskaber med banker, pengeinstitutter, Erhvervshus Midtjylland og mange andre gode folk.

Fordi vi har et stærkt fællesskab, kan vi være med til at få iværksættere til at spire og virksomheder til at blomstre. I lyset af coronakrisen er det bekræftende at opleve den samarbejdsvillighed og de stærke partnerskaber, der skal være med til at bygge en stærk turismeindustri i Midtjylland.

I Vækstfonden vil vi gerne være med til at yde risikovillig kapital til at udvikle turismevirksomheder i Region Midtjylland. Så står man overfor nye investeringsprojekter, eller er man fortsat ramt af coronakrisen, skal man ikke tøve med at tage fat i Vækstfonden.

Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Spildevand i havnebassin: - Vandkvaliteten er på et niveau, hvor jeg ikke vil anbefale, man bader

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

Alarm 112

Tre personer kæntret i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen er sejlet til undsætning

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Midttrafik skal fjerne billetsnyderiet

Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Annonce