Annonce
Aarhus

Væksthuset vinder international arkitekturpris

Det er C.F. Møller, der har stået for omdannelsen af Væksthuset, som tegnestuen tegnede i 1970. Foto: Axel Schütt

Det transformerede drivhus slog et rekordstort antal nomineringer.

Væksthuset i Botanisk Have er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte The International Architecture Award 2016.

Annonce

Det er C.F. Møller, der har stået for omdannelsen af væksthuset i Botanisk Have i Aarhus, som tegnestuen også slog stregerne til i 1970.

The International Architectural Award er en af de mest prestigefyldte og højprofilerede præmieringer, der hædrer nyt og banebrydende design, og prisen har blandt andet til formål at promovere international arkitektur og design til et globalt publikum, oplyser C.F. Møller på virksomhedens hjemmeside.

I år har arrangørerne modtaget et rekordstort antal nomineringer af nye byggerier, landskabsarkitektur og byplaner fra nogle af verdens førende globale designvirksomheder.

C.F. Møllers prisvindende projekt består af en restaurering og transformation af det oprindelige drivhus i Botanisk Have i Århus samt en udvidelse i form af et nyt, hvælvet 18 meter højt tropisk drivhus, hvor besøgende kan gå på opdagelse blandt trætoppene.

Udformningen af det nye væksthus er baseret på energibesparende designløsninger og avancerede beregninger, der har sikret, at form og energiforbrug spiller sammen på den bedst mulige måde.

Kuplens form og orientering er blevet til, fordi netop denne struktur giver den mindste overflade parret med det største volumen, det vil sige mest muligt solindfald om vinteren og mindst muligt solindfald om sommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce