Annonce
Debat

Vælg den grønne vej

Skal vi politikere bare acceptere, at vi lever i en globaliseret verden, hvor markedet og den neoliberale logik i stort omfang sætter dagsordenen og dermed nærmest udvisker forskellen på den førte politik i den ene eller anden regering?

Er vi fanget i nogle grundvilkår, som dikterer nødvendighedens politik og konkurrencestaten? Skal vi bare slå hælene sammen og sige ja og amen?

Nej, vi skal med mod, kreativitet og nytænkning udvikle alternativer, for vi står over for en fremtid, hvor der er brug for at gøre tingene på nye måder. Vores miljøbelastning, den stigende ulighed, klimaforandringer og vores uholdbare ressourceforbrug m.v. kræver handling, politisk helhedstænkning og en alternativ samfundsudvikling. Derfor ønsker Alternativet en seriøs bæredygtig omstilling miljømæssigt, socialt og økonomisk sat på den politiske dagsorden.

For Alternativet er løsningen ikke mere statsstyring og socialisme, men en ny grøn vej, som bygger på privat meningsdrevet iværksætteri, nye organisationsformer, social opfindsomhed, frie institutioner og en økonomisk politik, som begunstiger grønne løsninger og bæredygtig produktion - og samtidig gør det ikke bæredygtige dyrere. Og vi har tillid til, at de borgere, som skal være med til at løfte opgaven lokalt, selv kan tage ansvaret og styringen.

Annonce

Jeg har respekt for de resultater, som Helle Thorning-Smiths regering har opnået i kølvandet på finanskrisen. Inden for systemets logik og præmisser har de handlet og fået styr på økonomien. Når Alternativet kommer i Folketinget, håber jeg, at vi sammen med de andre partier kan gå nogle afgørende skridt videre og udvikle en ny og mere bæredygtig vej. Det bliver ikke let for Danmark at gå mod strømmen, men som politikere skal vi vel ikke bare være marionetdukker i hænderne på det globale system eller blindt lade os flyde med strømmen ud over »vandfaldet«. Lad os i stedet 18. juni vælge retning mod en ny og bedre fremtid.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Afgørelse: Der kommer ikke hegn og kreaturer i Marselisskoven - men de kommer til gengæld andre steder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Østjylland

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Kultur

Badehotellet-stjerne smed ti kilo: Det har ændret mit liv

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Debat

Kristendemokraterne er tilfredse, men der er stadig noget at kæmpe for: Det, der ikke er svært, skal være nært

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værtspar sælger hjertebarn: Restaurant- og festperle ved Brabrandsøens bredder til salg

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

AARHUS

Den store forvandling: Grønt lys til kæmpebyggerier på villavej i Risskov

Debat For abonnenter

Skal børnene betale prisen for ligestilling?

Sport

Efter dramatisk afslutning i Italien: Bears' Champions League-sæson er allerede slut

Annonce