Annonce
Debat

Vælger kan nemt forklare borgmesterens dårlige valg: Kære Bundsgaard, du har alt for travlt med pengene i stedet for borgerne

"Du har så travlt med letbane, højhuse, ændringer af lokalplaner for at tilgodese kapitalen, da det er tydeligt, at det er pengene, der har magten i Aarhus, at du slet ikke har blik for den enkelte borger. Jeg har adskillige gange i læserbreve opfordret dig og de andre i Aarhus Byråd til at interessere jer for det nære liv for borgerne", skriver Lise Schaldemose. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

DEBAT: Vores borgmester, Jacob Bundsgaard, undrer sig over den store tilbagegang i personlige stemmer. Jeg vil gerne hjælpe borgmesteren på vej:

Du har så travlt med letbane, højhuse, ændringer af lokalplaner for at tilgodese kapitalen, da det er tydeligt, at det er pengene, der har magten i Aarhus, at du slet ikke har blik for den enkelte borger.

Jeg har adskillige gange i læserbreve opfordret dig og de andre i Aarhus Byråd til at interessere jer for det nære liv for borgerne. Jeg har skrevet om dårlige normeringer på alle de områder, der har med mennesker at gøre. Jeg har opfordret dig til at komme på min mands plejehjem, hvor jeg har min daglige gang, hvor jeg under nedlukningen boede i fem uger med min mand, så han kunne få en god start.

Annonce

Jeg har i snart to år været vidne til livet på et århusiansk plejehjem. Næsten dagligt beder nogle af beboerne mig om at skrive i avisen, så tingene ændrer sig, fordi de føler sig utrygge. Jeg ser personale, der styrter rundt for at klare det mest basale. Derfor kommer sygemeldinger, hvilket betyder vikarer fra vikarbureauer. Vikarer, der intet kender til de mennesker, de skal hjælpe.

Når du får tid til at interessere dig for at gøre noget ved disse ting - du skal jo også passe arbejdet i Kommunernes Landsforening - så får du igen min stemme.

Det er klart, at der ikke længere kan skaffes fast personale, når I ikke vil sørge for bedre arbejdsbetingelser. Men der er mere prestige i letbane, højhuse mm. end i gode normeringer, så de mennesker, der har skabt velfærdssamfundet, bliver behandlet med værdighed, så børnene i skolerne og institutionerne får bedre opvækstvilkår, så de kan blive de kommende velfungerende skatteborgere i Aarhus.

Jeg kan også fortælle dig om totalt tåbelige regler og dobbeltarbejde omkring ansøgning af hjælpemidler, men det er du vel heller ikke interesseret i at høre om? Jeg er jo ikke byggematador, blot en mangeårig skatteborger i Aarhus, der håber på, at der snart bliver brugt penge på borgerne i byen.

Du kan ikke undskylde dig med minksag eller andet. Når vi vælger personer til byrådet, et det ikke landspolitik med mulige dårlige sager, der spiller ind, det er byens ve og vel, vi lægger vægt på.

Når du får tid til at interessere dig for at gøre noget ved disse ting - du skal jo også passe arbejdet i Kommunernes Landsforening - så får du igen min stemme.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Sport

Stjernespiller skal ingen steder og forlænger opholdet i Aarhus med tre år: - Jeg ser et kæmpestort potentiale i Aarhus United som klub

AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Debat

Borgmesteren står næppe forrest i headhunternes kø: Kan man bruge en taber på regeringsholdet?

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

For abonnenter

Volbeat-forsanger Michael Poulsen har samlet mod i årtier: - I dag tør jeg stå ved, at de døde flytter med

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Annonce