x
Annonce
Aarhus

Væltede træer og en trampolin på kørebanen: Her ruskede stormen i Østjylland

Østjyllands Politi fik søndag 15 anmeldelser som følge af stormen. Foto: Axel Schütt
Østjyllands Politi fik i alt 15 stormrelaterede anmeldelser i løbet af søndagen.

Vind, vand og vejr var årsag til, at superligakampen på Ceres Park mellem AGF og Randers FC måtte aflyses, idet banen var alt for sumpet til fodbold.

Andre steder i Østjylland gav især vinden problemer. Søndagens stormvejr gav sammenlagt 15 henvendelser til Østjyllands Politi – primært om væltede træer og løse genstande:

 • Klokken 07.42: anmeldelse om træ, der var væltet på Borumvej ved Sabro og spærrede begge vognbaner.
 • Klokken 09.00: anmeldelse om, at et træ var væltet på Hovedvej 180 ved Vindingvej, Fårup og spærrede den ene vognbane.
 • Klokken 09.10: anmeldelse om, at der faldt nogle store træplader af et opstillet stillads på Skolegade i Aarhus C.
 • Klokken 09.21: anmeldelse om, at et træ var væltet ud over kørebanen på Tjærbyvangsvej i Randers NØ.
 • Klokken 09.30: anmeldelse fra en borger på Bøgevej Hinnerup, der var bekymret for, at nogle af hans træer ville vælte ud på Århusvej.
 • Klokken 09.31: anmeldelse om, at 2-3 meter lange træbjælker var væltet ned fra et stillads på Marselisborg Allé i Aarhus C.
 • Klokken 09.40: anmeldelse om, at et træ var væltet i skoven på Slotsvej i Karlby, Hornslet og spærrede for al forbikørsel.
 • Klokken 10.03: anmeldelse om, at et stillads i krydset M.P. Bruuns Gade/Jægergårdsgade stod noget usikkert med risiko for at vælte.
 • Klokken 10.10: anmeldelse om, at et træ var væltet på Vasevej i Randers NV og spærrede vejen.
 • Klokken 10.13: anmeldelse om, at noget tagpap på Frederiksbjerg Skolen på Ingerslevs Boulevard havde løsnet sig.
 • Klokken 10.53: anmeldelse om, at en tynd metalplade fra noget byggeaffald fløj rundt på parkeringspladsen ved Arena Randers på Fyensgade i Randers C.
 • Klokken 12.10: anmeldelse om, at nogle plader var ved at rive sig løs på et forladt hus på Smoven i Lisbjerg Aarhus N.
 • Klokken 13.31: anmeldelse om, at en trampolin er blæst ud på kørebanen på Tøjhushavevej i Randers C.

Derudover to anmeldelser om uvirksomme lyskryds i henholdsvis Brabrand og Egå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce