Annonce
Rejser

Værd at rejse efter: Tips til oplevelser og begivenheder i den kommende måned

Anjou i Frankrig er kendt for vintage-cykelløb. Foto: Anjou Velo Vintage

1.

London

The Cartoon Museum genåbner på ny adresse tæt ved Oxford Circus. Museet har ud over sin samling af over 6000 originale tegneserier og andre komiske tegninger - historiske som nye - også et bibliotek med over 8000 tegneseriehæfter og -bøger. Dertil skiftende udstillinger.

Læs mere: www.cartoonmuseum.org.

1.

Wimbledon

Tennis på græsbaner, champagne og jordbær. Den legendariske årlige turnering i The All England Lawn Tennis & Croquet Club afvikles i år for 133. gang, og det er årets tredje grand slam-turnering i WTA-turneringen. Der er tennis på banerne til og med 14. juli.

Læs mere: www.wimbledon.com.

5.

Anjou

Anjou Velo Vintage er et retro-cykelløb - ja, nærmest en rullende fransk folkefest med deltagere på historiske cykler iført tilsvarende kostumer eller på nyere cykler men gammelt tøj. Arrangementet, som foregår i og omkring Anjou to timers kørsel fra Nantes, varer tre dage, og ud over cykelaktiviteterne er der fest og dans i byen.

Læs mere: www.anjou-velo-vintage.com.

6.

Hamborg

Verdens største triatlon er i byen. Hamburg Wasser World Triathlon er sjette stop i ITU World Triathlon Series for både amatører og professionelle. Der er konkurrencer i to dage, dels sprintversionen med 500 meter svømning, 20 kilometer cykling og 5 kilometer løb, dels den olympiske distance på 1,5 kilometer svømning, 40 kilometer cykling og 10 kilometer løb.

Læs mere: www.hamburg.triathlon.org.

6.

Sonkajärvi

Eukonkanto hedder det på finsk. Koneløft eller koneløb på dansk. Historien om konkurrencen i Sonkajärvi, som ligger i de finske skove knap 500 kilometer nord for Helsinki, siges at gå tilbage til 1900-tallet, da røveren Herkko Ronkainen og hans slæng stjal både gods og kvinder fra de småbyer, de hærgede. I dag er der verdensmesterskab i disciplinen på en 250 meter bane med forhindringer med konen - mindst 17 år og 49 kilo på ryggen. Den hurtigste mand vinder hendes vægt i øl.

Læs mere: www.eukonkanto.fi.

7.

Ischgl

Culinary Way of St. James - Sankt Jakobs kulinariske vej - blev etableret i 2008. Idéen var at få internationale top-kokke ud i alpehytter i Paznaun, Østrig, og få dem til at kreere en ret, der både skulle serveres for deltagerne på vandreturen mellem hytterne og derefter være på alpehyttens menukort resten af sommeren. I dag er der fem forskellige ruter mellem hytterne.

Læs mere: www.ischgl.com.

8.

Edinburgh

Leith Festival er en folkefest arrangeret af de lokale for de lokale, men andre må også gerne deltage i den otte dage lange festival med sækkepibeorkester, musik i det hele taget, sang og teater, kunst og historiefortællinger.

Læs mere: www.leithfestival.com.

11.

Cotswold

2000 Trees Festival er en magisk musikfestival for dem, der søger det lidt usædvanlige. Den holdes på den smukke Upcote Farm i Cotswold Hills et halvt hundrede kilometer vest-nordvest for Oxford, og filosofien er musik og festival til overkommelig pris.

Læs mere: www.twothousandtreesfestival.co.uk.

12.

Flensborg

Dampf Rundum er et hyggeligt møde for kulfyrede skibe, som byens eget vartegn, salondamperen ”Alexandra”, er vært for. Der kommer både små og store skibe til det tre dage lange arrangement, som Tysklands største kulfyrede skib, Stettin, og det elegante rejsedampskib Schaarhörn. Flere skibe tager passagerer med på ture. Og fredag aften kan skibene nydes under fuld damp, når der sejles race.

Læs mere: www.dampfrundum.de.

13.

Amsterdam

Kwaku er sommerfestival fire weekender i træk i Nelson Mandelapark, en multikulturel begivenhed, som bringer folk sammen med mad, drikke, caribisk musik, dans og sport. Festivalens oprindelse var en fejring af ophævelsen af slaveriet i Surinam og De Hollandske Antiller, og navnet kommer fra den statue, der blev rejst i den forbindelse.

Læs mere: www.kwakufestival.nl.

18.

Prag

Det er 14. gang, at folkedansere, folkemusikanter og -sangere, historiske orkestre, marchbands, karnevalsgrupper osv., alle amatører, mødes til det internationale Prague Folklore Days. Det er et af de største arrangementer af sin art i Centraleuropa. Festival i fire dage.

Læs mere: www.praguefestival.cz.

20.

Salzburg

Mozart, Strauss, Händel og Wiener Philharmonikerne. Der er festival for 199. gang i den smukke østrigske barokby med internationale kunstnere fra hele verden. Salzburger Festspiele helt frem 31. august.

Læs mere: www.salzburgerfestspiele.at.

24.

Stavanger

Gladmat er Nordens størst madfestival og et udstillingsvindue for madproduktion, gastronomi og madkultur, hvor forbrugere og forædlere af mad mødes, siger arrangørerne. Omkring Vågen er masser af boder og endnu flere mennesker. I de fire dage, festivalen varer, er der omkring 250.000 besøgende.

Læs mere: www.gladmat.no.

27.

Berlin

CSD Berlin eller Christopher Street Day med op mod en million mennesker i det store farvestrålende og festlige optog fra Kurfürstendam til Brandenburger Tor med opfordring til at slutte al diskrimination og udelukkelse på baggrund af seksuel orientering. Optoget har i år mottoet: "Al modstand begynder med din stemme."

Læs mere: www.csd-berlin.de.

28.

Paris

Touren begyndte i Belgien 6. juli. I dag 21 etaper og 3460 kilometer senere er der opløb og afslutning på Tour de France på Champs-Élysées, som endnu en gang er ramme om "sprinternes uofficielle verdensmesterskab", inden vinderen af hele løbet hyldes.

Læs mere: www.letour.fr.

Annonce
Anjou i Frankrig er kendt for vintage-cykelløb. Foto: Anjou Velo Vintage
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

112

Politiaktion på Ringgadebroen afsluttet: Ung kvinde stod på ydersiden af broen

Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Annonce