Annonce
Aarhus

Værsgo, 25 millioner til huset, der skal gøre Gellerup smukt

Karin Salling kom med en symbolsk mursten - den første til det nye byggeri - og 25 millioner kroner til rådmand Rabih Azad-Ahmad. Til højre Århus Klatreklubs formand Asger Eller. Foto: Hans Petersen

Karin Salling overrakte det store beløb til sports- og kulturcampus, der skal trække hele byens borgere til.

AARHUS: Karin Salling var ude med den store tegnebog igen. Et nyt, endnu ikke navngivet bevægelseshus i Gellerup modtog mandag 25 millioner kroner fra Salling-fondene.

Der var jubel og fest i Gellerup over den store donation. Overrækkelsen foregik i den del af det nedlagte svømmebad Gellerupbadet, der nu er blevet klatrerum med høje vægge og voldsom aktivitet.

Karin Salling, der er fondenes næstformand og enke efter købmand Herman Salling, var glad for at kunne overrække det store beløb til rådmand for Kultur- og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.

- Jeg er glad for at kunne støtte et projekt, der animerer til bevægelse. Det ville også have glædet Herman, der var glad for at sport, især gymnastik. Nu skal brugerne gøre det til en succes i fællesskab, sagde Karin Salling, der træner to gange om ugen med en personlig træner. På dagen var hun på krykker efter at have beskadiget sit ene knæ.

Huset bliver bygget lige i nærheden af svømmebadet, der formentlig bliver revet ned for at skabe plads til yderligere aktiviteter i området, der bliver en sports- og kulturcampus. I forvejen ligger områdets kunstgræsbane til fodbold lige ved siden af.

Det nye hus, der skal navngives efter forslag fra borgerne, skal rumme Århus Klatreklub, Gøglerskolen, Cirkus Tværs og fodboldklubben ACFC.

Hvordan huset skal se ud og indrettes bliver afsløret i næste uge, hvor det også bliver fortalt hvilket arkitektfirma, der har fået opgaven. Tre har været i finalen.

Annonce

Sports- og kulturcampus

Sports- og Kulturcampus bliver Aarhus' nye samlingspunkt med tilbud og faciliteter inden for bevægelse, kultur og ophold. Her kan man klatre, svømme, mødes, fordybe sig, spille teater, træne cirkuskunstner og deltage i et væld af sociale aktiviteter. Det bliver en smeltedigel mellem bevægelse, oplevelse og fordybelse.Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening står bag Sports- og Kulturcampus, som består af tre bygninger: Verdensbadet, Bevægelseshuset samt Biblioteket og Beboerhuset i en fælles bygning. Desuden to udendørs faciliteter: Byparken og Kunstgræsbanen Arena Vest samt én samlende plads: Verdenspladsen, som bliver delvist overdækket.

Dansere, akrobater, gøglere, klatrere og fodboldspillere sagde tak for de 25 millioner kroner. Foto: Hans Petersen

Første hus bygget til klatring

Asger Eller er formand for Aarhus Klatreklub, der har cirka 600 medlemmer, og de kommer fra hele byen. 10 procent er børn. Det ældste medlem Diether Britz er 77 år og træner to gange om ugen.

- Jeg har klatret i 60 år og lærte det ved at klatre på klipper i Sydney, da jeg var 19. Jeg er ikke så god længere, men ikke den dårligste, siger han, der begyndte i klubben, mens den var på N. Kochs Skole.

Asger Eller ser frem til det nye hus.

- Det bliver det første i landet, som bliver bygget til klatring. Ellers foregår det ofte i nedlagte haller og lignende, siger Asger Eller, der har været medlem af klubben i godt tre år og formand siden august.

- Det her kan være med til at få helhedsplanen i Gellerup til at lykkes, siger en tilfreds P. C. Asmussen, leder af Gøglerskolen.

Forslå et navn

Det nye hus skal have et navn. Alle kan komme med bud på det på www.sportsogkulturcampus.dk. Vinderen modtager en kurv med godter fra den lokale Føtex i City Vest. Sidste frist for at deltage er mandag 22. januar.

En klatrer til tops foran Karin Salling og Anne Sloth, der er projektleder for sports- og kulturcampus i Gellerup. Foto: Hans Petersen

Klar i 2020

Bevægelseshuset bliver på flere end 3.000 kvadratmeter og vil koste 73 millioner kroner. Det bliver en central del af den kommende sports- og kulturcampus i Gellerup. Den skal desuden bestå af et bibliotek, et beboerhus og de udendørs dele kunstgræsbanen og en park.

Det hele ventes at stå færdig i 2020, og det vil være den første sports- og kulturcampus i Danmark.

- Det bliver et enestående tilbud til hele Aarhus, et samlingspunkt for samvær og bevægelse, og vil løfte lokalområdet og byen, siger Rabid Azad-Ahmad.

Diether Britz er 77 år, ældste medlem af Århus Klatreklub og træner to gange om ugen. Foto: Hans Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce