Annonce
Aarhus

Værsgo: En halv milliard til nyt stadion og grønt område i Aarhus

Det er området her, som gaven tilgodeser. Forrest stadion. Til højre arenaen. Længre bagude Aarhus Væddeløbsbane, som er både trav- og galopbane. Og bagest et grønt område, som beboerne omkring "den grønne kile" bruger rekreativt. Foto: Axel Schütt
Salling Fondene og en af byens mest formuende mænd, Henrik Lind, er garanter for nyt stadion i Aarhus - på betingelse af, at der kommer en løsning for hele området med væddeløbsbanen og Mindeparken.
Annonce

AARHUS: Om fem-seks år kan et nyt stadion stå klar i Aarhus. Det var budskabet ved et pressemøde på Aarhus Rådhus mandag, hvor da Salling Fondene og en af Aarhus rigeste mænd, Henrik Lind, lagde 500 millioner kroner på bordet til et nyt stadion i Aarhus.

Det sker efter flere års tovtrækkeri mellem kommunen, AGF, flere forskellige borgergrupper og Jydsk Væddeløbsbane. Men på pressemødet mandag lykkedes det at gøre de fleste tilfredse. Det er nemlig et ufravigeligt krav fra de to store investorer, at borgerne i området inddrages – og at der laves en helhedsplan for området. Repræsentanter for "den grønne kile", beboerne i området, roste højlydt investorerne på pressemødet. Planen kan meget vel betyde, at det grønne område – og formentlig Jydsk Væddeløbsbane bevares.

De to hovedpersoner ved pressemødet: Henrik Lind fra Lind Invest og Jens Bjerg Sørensen fra Salling Fondene, som tilsammen donerer en halv milliard kroner til et nyt station - og området omkring det. Foto: Axel Schütt
Annonce

Investorerne

De to investorer er som sagt Herman Sallings Fond og den århusianske forretningsmand Henrik Lind. Herman Sallings Fond er en del af Salling Fondene, der er eneejere af Salling Group, Danmarks største detailhandelsvirksomhed. De driver blandt andet dagligvarekæderne Bilka, Føtex og Netto.

Salling Fondene har alene siden 2012 uddelt mere end en milliard kroner til blandt andet kultur, kirke, sport, uddannelse og velgørenhed.

Henrik Lind er århusiansk forretningsmand, og har skabt sin formue gennem Danske Commodities, et energihandelsselskab, som han for nylig solgte til en norsk energikæmpe. Han har dog fortsat en ledende rolle i virksomheden.

- Jeg er født og opvokset i Aarhus. Jeg har for lang tid siden spillet fodbold og ved, hvilket fællesskab fodbold kan give. Min bevæggrund for at gå ind i det her er, at jeg gerne vil give noget tilbage til Aarhus, som har været den røde tråd i mit liv. Jeg begyndte at følge AGF, da de vandt mesterskabet for 33 år siden, og jeg glæder mig over at komme der, og en gang imellem i det øvrige område ved Mindeparken. Nu skal vi have et supermoderne, fedt stadion. Men det hele i området skal hænge sammen, sagde Henrik Lind.

Henrik Lind er ifølge den seneste opgørelse fra Berlingske Business den tredje mest formuende østjyde med en formue, der vurderes til at være på fem milliarder kroner. Henrik Lind har stor veneration for Aarhus, og han har i ubemærkethed i mange år støttet lokale projekter, der har haft et socialt sigte og hjulpet udsatte mennesker.

Annonce

Nordens bedste fodboldstadion  

Selvom løsningen handler om hele området, er der især et sted, hvor den vækker glæde - i AGF. For centrum for det hele er byggeriet af et nyt stadion, noget som både klubben og dens fans har sukket efter i mange år.

Derfor var det da også en entusiastisk bestyrelsesformand, Lars Fournais, der var med til pressemødet mandag.

- Vi skal bygge nordens bedste fodboldstadion. Det kan blive et helt fantastisk projekt, som vil blive en kæmpe gevinst for hele byen, siger han.

Men det bliver ikke lige i morgen, at det stadion står klar. I første omgang starter de indledende processer i begyndelsen af 2020, og man regner med at projektet er færdigt tidligst i 2024.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaramt plejehjem: Medarbejdere kan alligevel godt være blevet smittet på arbejde

Aarhus

Ældreområdet i Aarhus mister den anden topchef på få uger:  Økonomichef stopper i begyndelsen af 2021

Aarhus

Krav om afklaring i omstridt sag: Familier med kræftramte børn er efterladt i usikkerhed

Aarhus

Aarhus-virksomhed sætter salgsrekord og kommer styrket ud af regnskabsår

Annonce