Annonce
Østjylland

Værtinden er på hjemmebane

Dejlig. Sådan beskriver Marianne Purup det område, som hu nu skal være turistchef for. Blandt andet husker hun Himmelbjerget som et af de steder, hvor hendes familie ­altid tog gæster med hen - uanset om de kom fra USA eller Hjørring. Foto: Jens Thaysen

Den nye turistchef, Marianne Purup, har både visioner og respekt for det oprindelige. Stifts­tidende mødte hele områdets værtinde til en snak om ambitioner og kærlighed til Østjylland.

Annonce

Vinden ­tager fat, og bestemt ikke på den næmsomme facon, i ­Marianne Purups skrigende rød/orange tørklæde.

Den nye turistchef har ­ellers selv bedt om at blive sat i stævne på de vind­blæste bredder ved Knudsø ud for Knudhule, og det er der en ganske bestemt årsag til.

»Her har jeg tilbragt så uendeligt mange gode timer, siden jeg var en helt lille tøs. Når mine forældres købmandsgård var lukket, kunne man jo lige nå en svømmetur. Så stedet her er en af mine yndlingspletter i hele området, og hér har jeg faktisk siddet og tænkt, at jeg en dag gerne ville turistchef,« siger Marianne Purup, og inden nogen kan nå at tænke, at det bare er ren fedteri, forsikrer hun overbevisende om, at det faktisk er sandt.

Nu er hun fra 1. februar blevet chef for Søhøjlandets Turistforening, og det er en lokal, der denne gang skal påtage sig opgaven for at brande og udvikle området. Marianne Purup er nemlig født i Sall i nærheden af Hammel og har boet i Skovby i mange år - og det knytter der sig faktisk en god historie til.

»Jeg flyttede fra Skovby til Struer for nogle år siden for at arbejde som kommunikationschef hos Bang & 0lufsen. I 2002 flyttede jeg tilbage igen, og så var det hus, som jeg oprindeligt havde boet i sat til salg. Så købte jeg det igen, fordi det er så dejligt et hus. Jeg kommer åbenbart altid tilbage til det her område,« smiler hun.

Stor kærlighed
Det er i øvrigt ikke kun en omfattende viden, som den 50-årige kommende turistchef har, når det gælder det område, hvis attraktioner hun nu skal til at formidle vidt og bredt.

»Jeg har en stor kærlighed til stederne her omkring. Her er virkelig så smukt. Jeg har en stor lyst til at arbejde med naturen, kulturen og de oplevelser der følger med. Jeg tror, at det er vigtigt at kunne lide at være værtinde i det hér job - at få folk til at føle sig godt tilpas,« fortæller Marianne Purup og bliver pludseligt lidt kryptisk, når hun bliver stillet over for spørgsmålet om, hvilke nye tiltag hun kunne forestille sig at gennemføre i sin nye stilling.

»Jeg har en masse skibe, men jeg tør ikke rigtigt sætte dem i søen sådan, inden jeg overhovedet er startet. Det skal ske i dialog med de andre aktører på området og i respekt for det gode samarbejde, som jeg jo er dybt afhængig af,« siger hun, inden hun understreger, at hun dog ikke er bange for at tænke stort.

Det er næppe nogen hemmelighed, at hendes forgænger på posten, Gert Astrup-Jepsen, som skrevet her i avisen, ikke følte, at ambitionerne stod mål med de midler, som blev stillet til rådighed for turismen. Det dilemma frygter Marianne Purup dog ikke.

»Jeg er klar til udfordringen med hensyn til at finde den rigtige strategi for området og så midlerne til at ­føre den ud i livet. For her er store udviklingsmuligheder - både for turisterne og dem som bor her hele året.«

Purups blå bog

Født og opvokset i Sall - nær ved Hammel.
Bor nu i Skovby med kæresten Svend Åge, der er uddannet landmand.
Har en datter på 19 år, der læser på Aalborg Universitet.
Marianne Purup har tidligere arbejdet som kommunikationschef i Dansk Landbrugsrådgivning, kommunikationschef i Århus Festuge, journalist på Aarhus Stiftstidende og kommunikationschef hos Bang & Olufsen.
Samtidig har hun fungeret som selvstændig kommunikationskonsulent, og her har hun erfaring med at brande områder turistmæssigt. Hun har blandt andet løst opgaver for Sammenslutningen af Danske Småøer, VisitAarhus og Østjyllands Turistudviklingsfond - det nuværende Midtjysk Turisme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce