Annonce
Østjylland

Par fra Odder åbner campingplads på Endelave: Nu med hø-hotel

Parret Connie Lind og Søren Timmermann fra Odder hygger med hundene og Søren Timmermanns yngste datter Amalie, inden deres nyindkøbte campingplads på Endelave slår dørene op for gæster mandag morgen. Privatfoto
Første juli kan man igen slå teltpælene i jorden og parkere campingvognen på Endelave. Et par fra Odder har nemlig købt campingpladsen for en måned siden og melder nu klar til åbningen.

Endelave: Sandal-fødder i morgendug på vej til fælleskøkkenet. En kold pilsner i solen foran vognen. Hyggelige aftener med brætspil og tæpper om benene. Campingsæsonen er i gang, og efter to år uden gæster åbner Endelave Camping igen 1. juli.

Det er Odder-parret, pædagog og værtshusbestyrer Connie Lind på 54 og smed Søren Timmermann på 44, der har købt pladsen, som nu igen skal emme af liv og børnelatter hele sommeren.

- Vi sad en aften og blev enige om, at vi gerne ville prøve noget nyt. Det kunne være sjovt at prøve at bo på en ø, og så så vi, at den her campingplads var til salg, fortæller Connie Lind.

Og der var ikke langt fra tanke til handling.

- Vi ringede til ejendomsmægleren, og en måned senere var vi flyttet ind.

Dermed blev fastlandet skiftet ud med ø-livet, og parret har ikke fortrudt.

- Vi er bare blevet så godt modtaget. Herovre ved de godt, når der kommer nye, og alle har hilst os velkommen.

Annonce

- Vi vil satse på fred, ro og hygge. Tilbage til tiden før vores samfund gik amok. Næsten ligesom at komme tilbage til Morten Korch.

Connie Lind, Den ene halvdel af ejerduoen fra Endelave Camping

Plads til heste

Ud over parrets egen bolig er der fire hytter og plads til 68 campingvogne på Endelave Camping. Og så er der en særlig plads til gæsternes firbenede venner.

- Vi har selv to heste med, så vi har besluttet os for at lave hø-hotel. Vi har lejet en mark ved siden af pladsen og bokse i en stald, så på den måde kan man have sine heste med på ferie, fortæller Connie Lind.

Endnu har parret ikke nået at sætte forventningerne op til den kommende sæson, men de er klar, når campisterne kommer.

- Alle, der har lyst, skal komme, men forventningerne er ikke så store, fordi pladsen har været lukket. Jeg beholder mit job på værtshuset i Odder et par dage om ugen, men på sigt er det meningen, at jeg, ligesom Søren, skal have alle mine timer herovre, fortæller Connie Lind.

Morten Korch-stemning

Rom blev jo som bekendt ikke bygget på en dag. Og campingparret vil også tage tingene lidt ad gangen. Cafeen kommer først op at køre i løbet af sæsonen, men når den gør, bliver det med gammeldags danske retter - for det er netop den stemning, parret vil skabe.

- Vi vil satse på fred, ro og hygge. Tilbage til tiden, før vores samfund gik amok. Næsten ligesom at komme tilbage til Morten Korch, fortæller Connie Lind og tilføjer:

- Men vi skal nok sørge for, at der er lidt morgenbrød og is til børnene, inden cafeen kommer op at køre.

Det er efterhånden 14 dage siden, parret officielt flyttede til Endelave. De mangler stadig det sidste, men de er helt sikre på, at valget af Endelave Camping er det rigtige.

- Nej for søren, vi har ikke fået økuller. Vi gider slet ikke over til fastlandet igen. Naturen, hyggen og roen. Alt er stille her, og man kan høre havet.

- Jeg har camperet hele min barndom ved Hou camping. Fastliggere fra påske til sæsonen sluttede. Og Søren er kommet en del på Endelave, så kombinationen er helt rigtig, lyder det fra Connie Lind, som nu bare kan tælle ned til åbningen mandag.

- Vi er enormt spændte og enormt glade. Det føles bare så rigtigt, så vi er meget fortrøstningsfulde.

Endelave camping åbner 1. juli, og 19. juli holder parret åbent hus kl. 14-18 og byder på en øl og en pølse.

De nye campingpladsejere er flyttet til Endelave for 14 dage siden, og er allerede vilde med ø-livet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce