Annonce
Østjylland

V og K åbner for ny placering til omstridt spejderhus ved Nørrestrand

Det er her, på sydsiden af Nordre Strandvej, Karen Jeppe Gruppe ønsker at bygge et spejderhus. Nu beder V og K om alternative placeringer på den modsatte side af vejen. Arkivfoto: Karen Jeppe Gruppe
Partierne har bedt forvaltningen om at udpege alternative placeringer af et spejderhus nord for Nordre Strandvej og om at redegøre for historikken for området. De lufter også muligheden for at udsætte behandlingen af lokalplanforslaget.

Horsens: Venstre og Konservative åbner nu for, at det omstridte spejderhus ved Nørrestrand kan få en placering nord - og ikke som planlagt syd - for Nordre Strandvej.

Forud for plan- og miljøudvalgsmødet tirsdag, når lokalplanforslaget for spejderhuset er på dagsordnen, har udvalgsformanden, Martin Ravn (V), og udvalgsmedlem Esben Hedeager (K) via mail bedt teknisk direktør Charlotte Lyrskov om, at forvaltningen udpeger flere alternativer til den placering syd for Nordre Strandvej, der står i lokalplanforslaget.

"Bygninger, omfang og projekt skal være det samme, som omtalt i HF (Horsens Folkeblad, red.), men skal placeres nord for Nordre Strandvej i rimelig afstand fra Hammersholm", skriver de i mailen og fortsætter:

Annonce

"Begrundelsen er, at vi mener, det skal undersøges, om det er muligt at imødekomme både underskriverne af borgerforslaget, “Nej til bebyggelse syd for Nordre Strandvej” og Spejdergruppen Karen Jeppe, som i den grad trænger til nye bygninger og omgivelser. Vores forventning og forhåbning er, at de alternative placeringer er udpeget og fremlagt, inden plan- og miljøudvalget skal tage endelig stilling til en mulig spejderhytte syd for Nordre Strandvej ved Hammersholm".

Har ikke taget stilling

Martin Ravn understreger, at han og Venstre endnu ikke har taget stilling til, hvor partiet mener, at et spejderhus skal placeres.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg håber, at vi kan finde en løsning, der kan imødekomme begge parter. Det er ikke sikkert, at vi kan det, men jeg synes, at vi har en pligt til at gøre forsøget, siger han.

Martin Ravn har også selvstændigt i en anden mail til Charlotte Lyrskov bedt om en orientering om, hvad der er op og ned i den debat, der er opstået om, hvorvidt kommunen i forbindelse med fredningen af Nørrestrand i 1983 reelt skulle have lovet borgerne ikke at bygge på det stykke jord, der nu er udset til at huse et spejderhus.

- Hvad handler det egentlig om, og er det noget, vi som byråd skal respektere? Det vil jeg gerne have mere viden om, inden vi tager en endelig beslutning, siger Martin Ravn.

Annonce

Behandling kan blive udsat

Martin Ravn og Esben Hedeager har bedt om, at de alternative placeringer bliver præsenteret, inden udvalget har færdigbehandlet sagen. Man må altså forstå det sådan, at det kan vente til efter, at lokalplanforslaget har været i offentlig høring.

- Bør udpegningen af alternative placeringer have opsættende virkning, så de er kendt, inden behandlingen af lokalplanforslaget?

- Det forestiller jeg mig, at vi tager en drøftelse af på udvalgsmødet på tirsdag. Det kunne godt være en mulighed at udsætte behandlingen af lokalplanforslaget, hvis det stod det til Venstre. Som jeg forstår det, er der ikke noget, der haster i forhold til byggeriet af spejderhuset, siger han.


Jeg har hele tiden sagt, at jeg håber, at vi kan finde en løsning, der kan imødekomme begge parter. Det er ikke sikkert, at vi kan det, men jeg synes, at vi har en pligt til at gøre forsøget.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget


Også Esben Hedeager ser en udsættelse af den politiske behandling af lokalplanforslaget som en mulighed.

- Når vi ønsker alternative placeringer, er det jo for at få hele sagen belyst. Det handler også om, at der er et borgerforslag, som flere tusinde borgere har skrevet under på. Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt det er rimeligt at stemme for at sende et lokalplanforslag i høring, inden borgerforslaget er blevet behandlet i byrådet. Det forventer jeg at blive orienteret om på udvalgsmødet på tirsdag, siger han.


Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3-4000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen efter tredje sejr i træk: - Det var absolut sidste udkald for os at vi kom i gang

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Alarm 112

Spritny Volvo komplet udbrændt: - Så voldsom en brand bryder jo ikke bare ud af sig selv

AGF

Med fart skal land bygges: Mustapha Bundu gør AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Ung bilist uden kørekort standset for fjerde gang i år: Nu er hans bil beslaglagt

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Østjylland For abonnenter

Ugens bolighandler: Fem huse på nye hænder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Kvinde sigtet for vold mod 9-årig dreng: Hev fat i hans hår og arm, fordi han råbte ind i en udluftningskanal

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

AGF

Tre på stribe: AGF nærmer sig top seks efter sejr over Sønderjyske

Byudvikling For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Alarm 112

Hjort skudt med bedøvelsespil i dyrehaven: Politiet søger vidner

Annonce