Annonce
Østjylland

V: Vi skal have en borgerlig borgmester

Taburetten fra dette vælgermøde på biblioteket i Skanderborg vil Anders Rosenstand Laugesen (t.h.) gerne skifte ud med en borgmesterstol. Arkivfoto: Lars Juul

Venstre vil skabe landets bedste skoler, og pengene skal findes ved at spare på bureaukrati, ledelse og administration. Desuden skal Skanderborg-modellen ses efter.

Annonce

Skanderborg: Målsætningen er klar for den valgkamp, som Venstre i Skanderborg er i gang med. Anders Rosenstand Laugesen skal have et nyt job. Til daglig er han universitetsforsker og underviser, men lige nu står han i spidsen for det største borgerlige parti, som stræber efter borgerligt flertal ved byrådsvalget 21. november.

- Selv om Konservative ikke har meldt sig ind i det borgerlige valgforbund (med V, DF, LA og Nye Borgerlige, red.), så har jeg bemærket, at de også arbejder for at indsætte en borgerlig borgmester, og det glæder mig. Vi har som mål, at det skal være en Venstreborgmester, siger Anders Rosenstand Laugesen.

Partiet har gjort sit valgprogram færdigt, og i det kan man bl.a. læse, at Venstre vil arbejde for bedre kernevelfærd og gode uddannelser. Der skal fokus på ældrepleje, folkeskole og børnepasning.

- Vi bruger for mange penge på bureaukrati, ledelse og administration. Vi skal have slanket kommunen, og der skal føres nogle midler over i kernevelfærdsområderne, mener Anders Rosenstand Laugesen.

 
Annonce

Skanderborg-model skal ses efter

Til gengæld skal der mindre fokus på projektmageri.

- Vi bruger lidt for meget på udviklingsprojekter, hvor kommunen breder sig ud. Nogle gange stammer de ikke fra politikerne, men opstår i administrationen og lever deres eget liv, og så bliver de ikke til noget bagefter, fordi de ikke er klappet af med politikerne, siger partiets borgmesterkandidat.

Han ser gerne, at kommunens måde at styre og lede, den såkaldte Skanderborgmodel, får et eftersyn.

- Det bedste eksempel er sagen om ulovlig overvågning på Sølund, hvor Ombudsmanden udtalte hård kritik til kommunen, fordi den havde opstillet ulovlige overvågningssystemer (døralarmer, red.). Ikke desto mindre blev politikerne, måske fraregnet borgmesteren, ikke orienteret om det.

- Men man skal sondre mellem modellen og den måde, den bliver praktiseret på. Vi skal overveje, om den kan blive praktiseret på en mere rimelig måde, som tager hånd om, at politikerne og byrådet er den øverste myndighed i kommunen og dermed også har et ledelsesansvar. Det duer ikke, at politikerne er dårligt informerede om, hvad der sker, når vi vil styrke nærdemokratiet og den demokratiske debat, siger Anders Rosenstand Laugesen.

Annonce

Vil lave landets bedste skoler

Venstre har flere punkter i sit valgprogram. Der skal ske noget i hele kommunen, ikke kun i Skanderborg og de store centerbyer.

- Det er måske en kontrast til den siddende ledelse. Vi skal sørge for at få bakket op om de mange gode idéer, som borgerne har. Vi skal sørge for gode udviklingsmuligheder og vækst i befolkningen, så der også i fremtiden kan være f.eks. skoler.

- Mit store slagnummer er, at vi skal skabe Danmarks bedste folkeskoler. Det kan vi, hvis vi prioriterer det. Vi skal kanalisere flere penge over, så vi kan få færre elever i klasserne, bedre trivsel og endnu bedre faglige resultater, siger Anders Rosenstand Laugesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce