Annonce
Aarhus

Vaccine tages af programmet: Se din vaccinationstid her

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har vurderet, at det er sandsynligt, at Covid-19 vaccinen fra Johnson & Johnson kan være årsag til sjældne, men alvorlige tilfælde af blodpropper (VITT). Derfor har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden brug af vaccinen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Beslutningen om at tage vaccinen fra Johnson & Johnson ud af det nationale vaccinationsprogram får størst konsekvenser de 25-39-årige, som kan risikere at skulle vente yderligere fire uger på at blive vaccineret.

AARHUS: Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson, da den kan være årsag til sjældne, men alvorlige tilfælde af blodpropper.

Beslutningen får størst konsekvenser for særligt de to sidste målgrupper i vaccinationsplanen, som er de 25-39-årige, skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

De kan forvente en forsinkelse på op til fire uger. For de resterende målgrupper vil det betyde cirka én uges forsinkelse, da der er mange, andre vacciner på vej

Annonce
Sådan ser den opdaterede vaccinationskalender ud. Grafik: Sundhedsstyrelsen

- Det vil naturligvis få konsekvenser for dem, som nu får deres vaccination udskudt. De vil for eksempel skulle vente længere på det coronapas, som mange længes efter at få. Men det er en gruppe af yngre borgere, som har en lav risiko for at blive alvorlig syg med Covid-19. Alder er den væsentligste risikofaktor for et alvorligt sygdomsforløb med Covid-19, siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce