Annonce
Aarhus

Vaccinetesten rullede i Aarhus: Vi kan nå endnu flere

Sundhedsministeriets stresstest af vaccinationscentrene i Danmark, er forløbet uden problemer i Aarhus, som faktisk tror på de kan vaccinere endnu flere. Foto: Tonny Foghmar.
Der vaccineres på livet løs i hele Danmark. Mandag blev 100.000 danskere vaccineret i en stresstest af vaccinationscentrene. Det betød også, at der var tryk på hos vaccinationscentrene i Aarhus – ikke mindst på havnen, hvor der på et tidspunkt opstod for lange køer, så folk stod for tæt.

Aarhus: 100.000 vaccinationer på en enkelt dag.

Det var målet for sundhedsministeriets stresstest af det danske vaccineprogram mandag. Vaccinationscentrene i Aarhus vaccinerede 6.000 århusianere. Og det var ifølge Anette Rantala, der er ansvarlig for vaccinationscentrene i Aarhus og Skanderborg, ikke er noget problem.

- Vi er blevet bedt om at vaccinere 6.000 i døgnet syv dage om ugen i Aarhus, og det er det, der testes i dag. Indtil videre er det intet problem, vi er faktisk foran flere steder, lød det fra Anette Rantala mandag ved 12 tiden.

Annonce

I sprøjterne var både Pfizer- og Moderna-vacciner.

Ingen problemer med booking

I de seneste dage har der været mange skriverier om it-problemer i forbindelse med bookning af tider til Moderna-vacciner. Det har dog ikke været et problem i forbindelse med mandagens test.


Lige nu venter vi i regionen og ser, om vi kan nå de tal, vi er blevet bedt om og har en forventning om at nå, og her fra centrene i Aarhus er vi ret sikre på, det bliver et rungende ja

Anette Rantala


-It-problemerne har ikke påvirket os her i dag. De Moderna-tider, vi har lagt ud, er alle sammen booket, så de problemer der har været, kommer ikke til at påvirke os i dag, lød det fra Anette Rantala.

Mandagens stresstest laves fordi Sundhedsministeriet forventer at skulle vaccinere op til 400.000 danskere dagligt til juni, hvis ellers leverancerne af vacciner følger med. Det betyder dog ikke, at der nødvendigvis skal oprustes i Aarhus.

Vaccinationskapacitet i Aarhus

  • Vaccinationscenter Aarhus Ø på Hveensgade 4, 3.000 vaccinationer dagligt.
  • Vaccination Aarhus Nord på Paludan-Müllers Vej 110, 1.500 vaccinationer dagligt.
  • Vaccination Aarhus Syd på Sletvej 30, 1.500 vaccinationer dagligt.

- Lige nu venter vi i regionen og ser, om vi kan nå de tal, vi er blevet bedt om og har en forventning om at nå, og her fra centrene i Aarhus er vi ret sikre på, det bliver et rungende ja, siger Anette Rantala.

Hun forventer en forespørgsel på endnu flere vaccinerede dagligt.

-Så vi er selvfølgelig spændt på, om vi bliver spurgt, om vi kan nå endnu flere, og det forventer jeg godt, at vi kan, fortæller Anette Rantala.

De fleste steder var der ingen problemer med at overholde tidsplanen eller holde køen nede på et minimum. Men ikke alle steder.

På Aarhus Ø nåede personalet godt nok at vaccinere 272 borgere i timen, mod de forventede 260 - men der opstod lange køer.

- Der burde ikke havde været kø, men i perioder opstod der alligevel en ret lang kø. Det kan kun forklares ved at rigtigt mange mødte op for tidligt, og måske har pårørende med, sagde  direktør i Region Midtjylland Ole Thomsen, mandag aften.

I perioder stod folk også for tæt i og for længe i køen.

- Det var der nogle, der var irriteret over, siger han.

Et nyt tiltag var et kø-kalde-system som dem, man kender fra sygehusene, hvor man trækker et nummer og bliver kaldt ind når der er ens tur.

-Det system stod nogle steder af, så man var nødt til at sende medarbejdere ud og råbe numrene op. Men det er de eneste problemer, jeg har hørt om, ellers har det kørt fuldstændigt glat, siger Ole Thomsen.

I alt blev godt 22.000 borgere vaccineret i Region Midtjylland.

- Nogle steder har vi lært, at der skal være lidt flere på arbejde. De nåede det, de skulle til tiden, men de havde for travlt. Mens personalet andre steder nåede mere end det beregnede - det er små bitte justeringer der skal til, siger han.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Radikale sikrer et stort skridt for den grønne omstilling: Vi har hamret på døren til Finansministeriet

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Annonce