Annonce
Aarhus

Vagtværn og utryghed: Indbrudstyve skræmmer beboere i boligkvarter i Aarhus

En bølge af indbrud har ramt Ryhaven i det vestlige Aarhus. Den skaber utryghed blandt beboerne, der blandt andet er begyndt at patruljere for at forebygge tyvenes hærgen. Foto: Jens Thaysen
I Ryhaven i det vestlige Aarhus oplever beboerne daglige indbrud og tyverier. Boligforening følger situationen tæt, og politiet har øget patruljeringen i området.

AARHUS: Beboerne i Ryhaven i Aarhus er ramt af en knugende utryghed.

De seneste uger har indbrud efter indbrud ramt kvarteret i det vestlige Aarhus, hvor der er begyndt at opstå små vagtværn.

Boligerne hører under Østjysk Bolig, og direktør Allan Søstrøm følger situationen tæt.

- Jeg synes, at beboerne indtil videre har klaret situationen godt. Men en længerevarende periode med indbrud kan naturligvis skabe utryghed. Det er ubehageligt, når du hver dag har en bekymring for at vende hjem til en gennemrodet bolig. Heldigvis har politiet stærkt fokus på situationen, siger Allan Søstrøm.

Annonce

Længerevarende periode med indbrud kan naturligvis skabe utryghed. Det er ubehageligt, når du hver dag har en bekymring for at vende hjem til en gennemrodet bolig.

Allan Søstrøm, Østjysk Bolig

Daglige indbrud

Avisen har fået flere henvendelser om bølgen af indbrud i Ryhaven.

Beboere fortæller, at der stort set dagligt sker indbrud. Desuden er der stjålet fælge med dæk fra parkerede biler.

Kvarteret i Ryhaven har en facebook-side, der flyder over med beretninger om indbrud, tyverier og observationer af mistænkelige personer. I denne uge har beboerne talt seks indbrud, og tyvene kommer ind ved blandt andet at pille ruder ud.

Østjyllands Politi bekræfter, at der aktuelt er registreret en stigning i antallet af indbrud i Ryhaven.

- På den baggrund har vi øget patruljeringen og tilstedeværelsen i området, forklarer vicepolitiinspektør Gert Bisgaard fra Østjyllands Politi.

Vagtværn spirer

I forbindelse med bølgen af indbrud i Ryhaven er borgere begyndt at finde sammen i små patruljer.

Grupperne går ture og holder hinanden informerede om stort og småt.

Den slags selvstændige vagtværn vækker ingen begejstring i Østjyllands Politi.

- Det er fint, at man som boligejer holder øje med naboadressen. Men det er politiets opgave at patruljere og gribe ind ved ulovligheder. Vagtværn er et skråplan, som kan føre til uheldige episoder. Det rigtige er, at man som beboer informerer os. Vi tager situationen meget seriøst, understreger Gert Bisgaard.

Vicepolitiinspektør Gert Bisgaard fra Østjyllands Politi arbejder på at bremse bølgen af indbrud i Ryhaven i Aarhus. Arkivfoto

Enestående sag

På onsdag mødes Østjyllands Politi og Østjysk Bolig for at drøfte situationen i Ryhaven.

Direktør Allan Søstrøm kalder sagen ret enestående, og han ser frem til at høre om mulighederne for at standse indbrud og tyverier.

- Som boligforening kan vi ikke umiddelbart gøre ret meget. Men vi vil naturligvis gerne bidrage i henhold til politiets ønsker. Jeg er forbløffet over, at sagen har udviklet sig på denne måde. For boligforeningen er den slags meget sjældent, fortæller han.

I en periode har Østjyllands Politi patruljeret flittigt i tilstødende områder omkring Ryhaven.

Beboere i Ryhaven mener, at kriminelle elementer af den grund kan have flyttet de lyssky aktiviteter til kvarteret.

Østjyllands Politi oplyser, at der på nuværende tidspunkt ikke er konkrete mistænkte i sagen.

Direktør Allan Søstrøm fra Østjysk Bolig. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];