Annonce
Østjylland

Vahle i Mørke er ved at erobre England

<p>Produktionschef Ole Nebel (tv.) med Vahles nye maskinsnedkerlærling Charles Gerlang. Virksomheden i Mørke har i den grad succes med at eksportere døre af højeste kvalitet og med særlige egenskaber til England. Det fører løbende til nye ansættelser. Pressefoto</p>

Den lokale fabrikant af døre har mangedoblet eksporten. På fire år er antallet af ansatte vokset fra 14 til 22, og direktøren tror på endnu mere vækst.

Annonce

En tidobling af eksporten på bareseks år.

Den præstation kan ledelse og ansatte hos Vahle i Mørke prale af. Virksomheden fremstiller døre i massivt tre med integreret lyd- samt brandsikring, og varerne er hamrende populære i England.

»Den voldsomme vækst er faktisk lidt en overraskelse for os selv. Men vi har gjort et grundigt forarbejde ved hjælp af blandt andre konsulenter fra Region Midtjylland, og det er lykkedes at finde to rigtigt gode samarbejdspartnere i England,« siger direktør Ole Mølby fra Vahle.

Vahle blev grundlagt i 1976 af Svend Vahle Hansen. I 1990 blev der taget en stor beslutning om at skabe en nicheproduktion, der havde fokus på at udvikle og producere replikadøre, som kunne godkendes til bevaringsværdigt byggeri.

Den kursændring skabte stor vækst for virksomheden. I 2009 blev yderligere et afgørende skridt taget, da Vahle flyttede til Mørke. Adressen er i de 3200 kvadratmeter store produktionshaller i Syddjurs Udviklingspark.

Virksomheden er i dag et aktieselskab som ejes af Ole Mølby. Han varetager den daglige ledelse, hvor JPS Clemens A/S har rollen som sekundær investor for det overordnede selskab. På grund af aktieselskabet er der tilknyttet en professionel bestyrelse, som medvirker til at kontrollere den løbende fremtidige udvikling.

Siden 2012 er medarbejderstaben hos Vahle vokset fra 14 til 22 ansatte, og eksportens andel af omsætningen harhaft vokseværk fra fem til 30 procent.

Væksten hviler tungt på den øgede afsætning i England. Ole Mølby fortæller, at valget af England som vigtigste eksportmarked langt fra et tilfældigt.

»Der findes en stort segment af velhavere, som efterspørger kvalitetsprodukter som vores. Samtidig er især London hjemsted for mange internationalt toneangivende arkitekter. Ved at sælge til dem får Vahle døre ud i hele verden. Det kan skabe yderligere muligheder for vækst i andre lande,« forklare direktøren.

Som følge af den store efterspørgsel på virksomhedens massive trædøre, der herhjemme er blevet håndplukket til så forskellige projekter som Det Kgl. Teater og Lundgaard & Tranbergs Tietgenkollegiet, har Vahle på det seneste opgraderet sin produktion.

Det er blevet til nye CNC-fræsere og programmérbare bordfræsere. Desuden er der kommet nyt løftegrej til på grund af de meget store dørformater, som Vahle i de senere år har etableret sig som specialister i. Automatiseringen gør, at Vahle ikke vokser fra domicilet i Mørke.

»Vi tror på rigtigt store muligheder på eksportmarkedet i de kommende år. På hjemmemarkedet kan vi til gengæld i stigende grad blive udfordret af leverandører fra eksempelvis Østeuropa,« vurderer Ole Mølby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce