Annonce
Østjylland

Valg: Kandidater udspurgt om vindmøllepark ved Mejlflak

Gunner Jørgensen er ikke begejstret for udsigten til at kunne se vindmøller ved Mejlflak fra sommerhusene langs Odderkysten. Arkivfoto: Morten Pape
21 grundejerforeninger har bedt de østjyske folketingskandidater om deres holdning til vindmøller i Aarhusbugten.

Saxild: I dette års nummer af bladet Odderkysten kan man læse, hvad kandidater til folketingsvalget mener om havvindmøller ved Mejlflak.

- Vores ærinde er at informere fritidshusejerne om, hvad politikerne mener. Så kan de på den baggrund beslutte, hvem de vil stemme på, hvis møllerne betyder noget for dem, siger Gunner Jørgensen.

Han er formand for Saxild Strand Ejerlaug, som er en af de 21 grundejerforeninger i Odderkystens Fællesudvalg. Det er en paraplyorganisation, der står bag bladet, som deles ud i 3000 eksemplarer.

Omkring 100 håbefulde folketingskandidater blev tidligere på året spurgt, om de støtter etableringen af en havvindmøllepark. Omkring halvdelen har svaret, og listen over svar bringes i bladet. Det sker blandt andet under overskriften "Naturkatastrofe på vej."

- Det ord bruger vi selvfølgelig for at få fokus på sagen. Det er jo 20 bygninger på højde med Comwell, der kommer derude, og så kommer der blink på, så det bliver et lysshow derude, siger Gunner Jørgensen.

De eneste politikere, der svarer ja, er håndfuld kandidater fra Socialdemokratiet og Enhedslisten. Modstanderne er fra de øvrige partier men tæller også én socialdemokrat.

Annonce
Det er jo 20 Comwell-bygninger - i den højde - der kommer til at stå ude ved Mejlflak, og så kommer der blink på. Det bliver jo et lysshow, der kommer derude.

Gunner Jørgensen, formand Saxild Strand Ejerlaug

Ikke lavet for at presse

- Det overrasker mig ikke, at S og EL er for. Men Christen Sørensen (S), den tidligere overvismand, er imod og det er vel tankevækkende. Vi har ikke lavet rundspørgen for at presse politikerne, det har vi gjort i andre sammenhænge. Det er derfor, vi bare har bedt dem om at svare ja eller nej. Og man har tidligere i forbindelse med en solcelleordning lovgivet med tilbagevirkende kraft, siger Gunner Jørgensen.

Formanden for paraplyforeningen er enig.

- Vi synes, det vil være rigtig synd at klistre Mejlflak til med 20 møller. Vores indfaldsvinkel er primært, at vi får ødelagt den smukke udsigt. Der er jo også nogle medlemmer hos os, der ikke har noget imod møllerne, selv om der er et markant flertal mod dem, siger Niels Ulrik Bugge, der er formand for Odderkystens Fællesudvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce