Annonce
Aarhus

Valgchef om massiv kø på Møllevangskolen: Plads til forbedringer

Møllevangskolens bibliotekl var bugnende fyldt indenfor og udenfor stod folk også i lang kø lige op til klokken 20.00 og afslutningen af valghandlingen. Nogle ventede halvanden time for at sætte kryds. Foto: Morten Ravn

Det gik slag i slag på 46 valgsteder i Aarhus. Men på Møllevangskolen herskede anarki i valgets sidste timer. Det skal forbedres, siger valgchefen i byen.

AARHUS: Flere vælgere ventede halvanden time, før de kom ind i stemmeboksen. Andre vendte om og gik hjem, da de så køen den 100-meter lange kø udenfor Møllevangskolen.

Sådan var billedet den sidste time af valghandlingen tirsdag aften på valgstedet i Aarhus Vest. Chefen med det forkromede overblik over valget i Aarhus, Lene Hartig Danielsen, er klar over, at Møllevangsskolen - og Rådhusets stemmeurner omend i mindre grad - ikke kunne klare presset.

- Det var massivt med kø den sidste time af valget på Møllevangskolen. Vi tager kritikken alvorligt. Jeg vil dog sige, at det i sidste ende lykkedes at afvikle køen hurtigt. Vælgerne har 12 timer at stemme i, så det er svært helt at gardere sig mod, at en del vil spise, inden de går ud og stemmer. Det er lidt som køen i Netto. Du ved aldrig helt, hvornår den opstår, siger Lene Hartig Danielsen.

Vælger: Det var anarki

En af de utilfredse vælgere er Karina Bækby Houborg. Hun har skrevet til valgsekretariatet og er kommet med forslag til forbedringer om, hvordan valghandlingen på Møllevangskolen kan gøres mere smidig.

- Jeg diskuterede to gange med nogle af de valgtilforordnede og foreslog, om de ikke kunne prøve at styre køen til især bord 2 i stedet for det anarki, der herskede. Eller om man kunne få sit valgkort ved at andet bord, end det der stod på valgkortet. Det sidste var ikke muligt. Det ville i så fald betyde, de skulle rejse sig fra baglokalet, og det virkede de ikke interesserede i. Jeg synes i den grad, de valgtilforordnede fralagde sig ansvaret, og jeg synes det er beskæmmende for vores demokrati, at det bliver så besværligt at stemme, at nogen går igen og undlader at stemme, siger Karina Bækby Houborg.

På valgaftenen var der teorier fremme om, at flere hundrede nye vælgere, som nu er bosat i Ceres Byen og er kommet til siden valget for fire år siden, lagde ekstra pres på stemmeurnerne og derfor skabte køen. Den betød, at Møllevangsskolen var sidste sted, hvor stemmerne var talt op, fordi folk først var færdige med at stemme på den forkerte side af klokken 21. Det afviser Lene Hartig Danielsen.

Annonce

Et ekstra valgbord

Valgchefen siger, at et ekstra valgbord kunne være en af flere løsninger på Møllevangsskolen, hvor 13.403 vælgere var indskrevet tirsdag til byrådesvalget. Frem mod det næste valg, som måske bliver et Folketingsvalg i 2018 eller 2019, vil valgsekretariatet se på, hvilke muligheder, der kan eliminere køerne og ventetiden for vælgerne.

- Vi har kig på flere løsninger, og vi er klar over, at Møllevangs-kvarteret vokser og flere kommer til. Blandt andet, når det tidligere Amtssygehuset på Tage-Hansens Gade bliver til boliger. Problemet er, at man ikke bare uden videre flytter til et nyt valgsted. Via kunne jo være en oplagt mulighed, men hvem siger, det kan lade sig gøre. Der er samtidig en række valgregler, som der skal tages hensyn til. Men i første omgang modtager alle 1.200 mennesker, der var involveret i valget et evalueringsskema, samtidig med vi evaluerer hvert enkelt sted, og så tager vi beslutninger, siger Lene Hartig Danielsen.

Blandt andet i Frederiksbjerghallen ved svømmehallen var der også store køer i valgets sidste timer, men generelt gik valghandlingen på de 46 lokationer i Aarhus godt, fortæller valgchefen.

- Det var en god dag, og det gik slag i slag.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Navne

Ny Børn og Unge-chef sætter børnene først: - Vi skal ikke altid bare gøre det, vi plejer

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce