Annonce
Østjylland

Valgforberedelserne er i fuld gang inden på søndag

Randers Kommune har afsat et millionbeløb til afholdelse af valget til Europa Parlamentet, der afvikles på søndag 26. maj. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Randers: På søndag afvikles det første af to valg i løbet af 14 dage, nemlig afstemningen om, hvem der skal have plads i Europa Parlamentet. Der holdes valg til parlamentet hvert femte år.

Randers Komme har afsat 2,1 millioner kroner til udgifter i forbindelse med afholdelsen af valget.

Der er 30 afstemningssteder i kommunen og i alt 72.767 stemmeberettigede vælgere.

På afstemningsstederne står 415 valgstyrere og tilforordnede klar til at ordne de praktiske opgaver i forbindelse med afstemningen.

Interessen for at brevstemme forud for valget i Randers har været beskeden. Kommunen havde 21. maj modtaget 1.286 brevstemmer.

På valgaftenen tælles stemmerne op på de enkelte valgsteder. Det er alene stemmerne på partierne, der sorteres. Dagen efter er der fintælling i Arena Randers, hvor også de personlige stemmer tælles.

Der kan stemmes på Blicherskolen, Kultur- og Aktivitetshuset i Gassum, Gjerlev Aktivitetshus, Firkløverskolen, Hald Forsamlingshus, Havndalhallen, Hornbækhallen, Korshøjskolen, Nørrevangsskolen, Randers Badmintonhaller, Rismølleskolen, Råby Forsamlingshus, Vestervangsskolen, Øster Tørslev Fritidslokaler, Østervangsskolen, Assentofthallen, Asferg Træningshus, Fritidscenteret, Hobrovejens Skole, Jebjerg Forsamlingshus, Kristrup Skole, Kulturhuset Langå, Paderup Gymnasium, Psykiatriens Hus, Purhushallen, Romalt Aktivitetshal, Stevnstrup Forsamlingshus, Søndermarkskolen, Uggelhuse Forsamlingshus og Ø. Bjerregrav Forsamlingshus.

Annonce
Valget til Europa Parlamentet begyndte torsdag i en række lande. På søndag er det danskernes tur til at gå i stemmeboksen. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce