Annonce
Østjylland

Valgkamp på Tunø: Ni kandidater til fem pladser i nyt ø-udvalg

Fremover får Tunø sit eget ø-udvalg. Arkivfoto
Midlertidigt paragraf 17.4-udvalg udvalg afløses nu af et permanent udvalg, som blandt andet skal forholde sig til færgeplaner.

Tunø: Interessen for at få indflydelse på øens fremtid er tilsyneladende stor både blandt fastboende tunboere og borgere med fast ejendom på øen.

Det viser den opstillingsliste, som man kan se på Odder Kommunes hjemmeside. Her fremgår, at hele ni personer stiller op til det kommende ø-udvalg, eller Tunø-udvalget, som Leif Gjørtz Christensen (EL) fortrækker at kalde det.

- Det er selvfølgelig ikke besluttet endnu. Men jeg synes, vi skal kalde det nye udvalg for Tunø-udvalget, fordi der i forvejen findes mange andre ø-udvalg, siger byrådsmedlemmet, der siden starten af 2018 har siddet med i det midlertidige paragraf 17.4-udvalg.

Annonce

Her er kandidaterne

Mette Bjerring som repræsentant for de fastboende på Tunø
Tim Grønbech som repræsentant for de fastboende på Tunø
Bo Degn Olesen som repræsentant for de fastboende på Tunø
Bue Johan Bredsdorff som repræsentant for de fastboende på Tunø
Theresa Seifert Knudsen som repræsentant for de fastboende på Tunø
Claus Døssing som repræsentant for de fastboende på Tunø
Claus Løgager Poulsen som repræsentant for sommerhusejerne på Tunø
Michael Vogelius som repræsentant for sommerhusejerne på Tunø
Susanne Dyrholm som repræsentant for sommerhusejerne på Tunø

Man skal selv bo på Tunø eller have fast ejendom på øen for at være stemmeberettiget

Sommerhusejere med

Det nye udvalg kommer til at bestå af ni personer, hvoraf de fire er allerede udpegede byrådsmedlemmer og altså ikke på valg. De resterende fem pladser skal besættes af to fastboende tunboere og to sommerhusejere. Den femte person bliver en person udpeget af Tunø Beboerforening.

Leif Gjørtz Christensen har været formand for det midlertidige udvalg. Han kommer fremover til at dele med formandsposten med en ø-bo eller en sommerhusejer.

- Nu skal vi lige have overstået valget, men så skal vi også i gang. Mange af ambitionerne har vi allerede formuleret i den rapport, som vi lavede sidste år. Dertil kommer så nye planer om en færge fra Samsø til Aarhus. Vil vi have den til at sejle ind forbi Tunø – eller vil det udhule driften af færgen fra Hou til Tunø? Det skal vi have kigget på i en fart, siger Leif Gjørtz Christensen.

Det nye ø-udvalg

skal bestå af af fire byrådsmedlemmer og fem lokale tunboere (suppleret af andre relevante aktører).
skal arbejde med tiltag, der kan skabe udvikling på Tunø med fokus på erhverv, boliger og transport til og fra øen.
De kommunale medlemmer fra Tunø-udvalget er Elvin J. Hansen (A), Leif Gjørtz Christensen (EL), Lene Midtgaard (V) og Marianne Hundebøll (F).

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce