Annonce
Aarhus

Vandflyver på vingerne: Så meget koster Aarhus-København

<p>På onsdag flyver vandflyveren Aarhus-København i fast rutefart. Pris: 1800 kroner for en enkeltbillet er prisen. Afgang fra Aarhus er på Østhavnen. I København lander du tæt på Esplanaden. Foto: NORDIC Seaplanes</p>

Onsdag er første afgang. 1800 kroner er prisen for en enkeltbillet med vandflyver fra Aarhus til København. Rejsetiden er under en time.

Vandflyruten er søsat. Flyv fra Østhavnen i Aarhus til Esplanaden i København på under en time. Onsdag i næste uge er første faste afgang i sving, og så bliver der ellers fire afgange hver vej - hver dag.

På onsdag flyver vandflyveren Aarhus-København i fast rutefart. Pris: 1800 kroner for en enkeltbillet er prisen. Afgang fra Aarhus er på Østhavnen. I København lander du tæt på Esplanaden. Foto: NORDIC Seaplanes

Ruten direkte mellem Danmarks to største byer er en realitet, skriver selskaberne bag, NORDIC Seaplanes A/S og European Coastal Airlines, i en pressemeddelelse. Billetsalget er åbent på www.seaplanes.dk. Rejsetiden er 45 minutter i luften og samlet én time - altså den hurtigste måde at komme fra Aarhus City til København Centrum.

I København er der check-in, lounge og gate i Nordre Toldbod ved Esplanaden for forden af Kastellet ikke langt fra Den Lille Havfrue - og afgang fra flydebroen samme sted. I Aarhus er der gate og afgang fra Miljøhavnen på Østhavnsvej.

Annonce

Forskel på mænd og kvinder

Flytypen er Havilland Twin Otter. Et meget robust, sø- og manøvredygtigt fly med to motorer, to piloter og lædersæder, skriver selskabet bag.

Flyet har på denne rute, skriver selskabet, kapacitet til 12 mænd, 15 kvinder eller 17 børn. Det maksimale antal passagerer afhænger af kønsfordelingen af de ombordværende passagerer, da standardvægtene er forskellige på mænd, kvinder og børn.

Bag projektet står investorerne Lars Erik Nielsen og Lasse Rungholm, der ejer selskabet NORDIC Seaplanes A/S i fællesskab.

Operatøren på ruten er European Coastal Airlines, der har fem fly af samme type, der flyver mellem Split i Kroatien og de mange øer og byer i området og til Ancona og Pescara i Italien.

Annonce

Her er afgangstiderne

Til start er der fire afgange hver vej; kl. 07:00, 10:00, 16:00 og 19:00 fra Aarhus mod København og fra København mod Aarhus kl. 08:30, 11:30, 17:30 og 20:30. Lidt senere igen åbnes der for en afgang kl. 13:00 og 14:30 henholdsvis. Seneste mødetid er 20 minutter før afgangstidspunktet (fem minutter før boarding).

En enkeltbillet koster 1800 kroner - inklusiv 6 kilo håndbagage. En returbillet det dobbelte. Billetter sælges kun online. Der kan annulleres og ombookes frem til 12 timer før afgang. Firmaaftaler indebærer mulighed for navneændring helt frem til afgang. Nærmere detaljer omkring billetter, vilkår, annullering og ombooking fremgår af hjemmesiden: www.seaplanes.dk

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Kopi-dom skaber glæde hos kunsthåndværkere: Glaspuster oplever selv problemet

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Mere end 1800 smittede igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Gift-skandale i Aarhus tager en ny drejning: Nu er jagten på ekstrem gift i mælk fra køer ved brandskole forbi

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Alarm 112

77-årig kvinde med blå sko efterlyses: Lider af alzheimer og kan ikke selv finde hjem

Aarhus

Dagens corona-tal: Antallet af nye smittede fortsætter stigningen

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

Debat

Send flere busser mod Sabro: Så slipper vi samtidig for et farligt sving i Tilst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Annonce