Annonce
Aarhus

Vandflyveren letter igen: Vil sætte nye rekorder

Vandflyveren fra Nordic Seaplanes er klar igen til flere daglige ture mellem Aarhus og København. Foto: Nordic Seaplanes

Vandflyruten Aarhus-København flyver igen fra 19. februar. Selskabet bag stiler mod nye rekorder.

Annonce

AARHUS: Efter en kort pause i januar, hvor vandflyveren fra Nordic Seaplanes har været til det årlige hovedeftersyn, starter ruten igen med første afgang tirsdag 19. februar. Der er afgang fra Aarhus kl. 07.30 og fra København 08.45.

Vandflyveren flyver fire afgange hver vej frem til 1. april, hvorefter der flyves fem afgange hver vej. Og det er med store forventninger, at vandflyveren igen går i luften.

- I 2018 satte vi igen rekord med over 13.000 passagerer og en omsætning på lige ved 20 millioner kroner, og vi regner helt sikkert med at øge igen i 2019, siger direktør Lasse Rungholm.

Han fastslår, at vandflyveren er den hurtigste transportform mellem landets to hovedbyer.

Ruten drives efter en midlertidig tilladelse til 2020, men Nordic Seaplanes er fortsat i gang med at få den permanente miljøgodkendelse på plads i København.

- Der er en god dialog med kommunen, så vi håber og tror på, at også denne sidste godkendelse kommer i hus. Når den gør det, udvider vi med et fly mere, siger Lasse Rungholm.

Annonce

Mere miljøvenlig

Han tilbageviser samtidig påstande om, at flyvningen ikke er miljøvenlig.

- Vi er grønnere end alternativerne. De fire transportformer, som vores passagerer benyttede sig af, før vi kom til, bil/færge/bil, bil, tog og bil/fly udleder tilsammen mere CO2, end vi gør på en tur mellem hovedstæderne. Vi udleder cirka 67 kg CO2 per passager på en gennemsnitlig tur nu og mindre i fremtiden, siger Lasse Rungholm.

- Vi pusler desuden med at gå over til biobrændstof, og arbejder på at få monteret fembladede kompositpropeller, der er støjsvagere, tilføjer direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Fællesråd vil beholde pukkelbump: - De er nødvendige, hvis hastigheden skal ned

Annonce