Annonce
Erhverv

Vandflyveren til København er på vingerne igen

Nordic Seaplanes fløj onsdag morgen til København. Foto: Nordic Seaplanes
Nordic Seaplanes genoptog flyveruten mellem Aarhus og København onsdag morgen og flyver i begyndelsen efter reduceret luftplan.

AARHUS: Nu kan du igen flyve mellem Aarhus og København. Onsdag åbnede Nordic Seaplanes op for deres rute til hovedstaden med morgenafgang fra Aarhus klokken 7.

- Vi kan mærke, at kunderne igen begynder at efterspørge den hurtige og effektive transportform, som luftfart giver. I takt med, at Danmark åbner mere op, lemper virksomhederne også deres rejse- og møderestriktioner, og det kunne vi tydeligt se på dagens første afgang, hvor passagerbelægningen var på 60%. Det er vi godt tilfredse med, men vi er alligevel forsigtige i starten, hvor vi har valgt at flyve efter en reduceret fartplan, hvilket betyder, at vi letter fra Aarhus og København om morgenen og returnerer sidst på dagen, siger  Lasse Rungholm direktør og kaptajn i NORDIC Seaplanes.

Nordic Seaplanes er flyttet til et nyt bassin ved havnen, hvor der er blevet etableret en ny gate til kunderne. Foto: Nordic Seaplanes

Nordic Seaplanes fortæller i en pressemeddelelse, at de har været nødt til at flytte fra deres gamle bassin ved Aarhus havn, da det tidligere bassin er blevet indvundet til en af Aarhus Havns store virksomheder. I stedet har vandflyveselskabet fået et bassin, der ligger lige ved siden af Molslinien.

Her er der også bygget en ny gate og etableret gratis parkeringspladser. Den nye gate giver kortere adgang til flyet og bedre faciliteter i den korte ventetid før afgang, lyder det fra selskabet.

Samtidig er det nye område også fremtidssikret, idet der er gjort plads til, at to fly kan ligge til kaj i forlængelse af hinanden.

Nordic Seaplanes

  • NORDIC Seaplanes flyver mellem Aarhus Havn og Nordre Toldbod i København på bare 45 minutter.
  • Ruten har eksisteret siden maj 2016.
  • Vandflyet er af typen Twin Otter, et canadisk bygget fly af typen STOL, som betyder ”Short takeoff and landing”. En flytype, der er meget velegnet til det danske vejr og specielt for et vandfly, der skal lette og lande på vand.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF drømmer om 8000 tilskuere på stadion til næste hjemmekamp

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Annonce