Annonce
Aarhus

Vandhunde må vente: Usikkerhed om Badeanstalten Spaniens åbning

Siden april 2017 har det populære bassin og grossererbadet i Spanien været lukket. Men der er ikke vand i bassinet, og brugerne skal fortsat væbne sig med tålmodighed. Foto: Aarhus Kommune

Badeanstalten Spanien er åbenbart hjemsøgt af en forbandelse. Da badeanstalten genåbnede i 2012 var ombygningen to år forsinket. Nu har badeanstalten været lukket siden april på grund "kortvarig renovering".

AARHUS: Badeanstalten Spanien er under renovering. Vi vender tilbage, når vi kender åbningstidspunktet.

Sådan lyder den korte besked på Spaniens Facebookside - og på vinduerne til den populære badeanstalt . Siden april har det, der skulle være en kortvarig renovering, holdt de ellers trofaste vandhunde og badegæster væk fra funkisbygningen i hjertet af Spanien - og Aarhus.

- Jeg kan ikke sætte en dato på, hvornår vi åbner, siger pressechef Michael Jaap fra kommunens Kultur og Borgerservice, der driver Badeanstalen Spanien.

- Men det skulle gerne ske indenfor et par måneder.

Annonce

Når der ridses i lakken...

Det var egentlig kun badeanstaltens svømmebassin, der sidste år skulle have en enkel renovering. Men den greb om sig. Gips-lofterne viste sig at være fyldt med fugt, fordi lofterne i sin tid var konstrueret til saltvand, man i gamle dage hentede ind fra bugten, men i mange år var blevet tæret af klorvandet.

- Vi må erkende, at badeanstalten har været som alle andre gamle huse at renovere, når man først kommer igang. Når man ridser i lakken, dukker en masse ting op, og sådan er det også gået for det her projekt. Det gælder blandt andet gamle faldstammer og forskellige problemer i grossererbadet. Derfor er vi blevet enige om, at vi lige så godt kunne få lavet alle ting i ét hug, siger Michael Jaap.

- Der er ikke nogen, der hellere vil åbne Badeanstalten hurtigere end os. Vi kører håndværkerne meget hårdt, og de knokler. Men nu får vi lavet det hele, og det trækker lidt ud. Til gengæld skulle det hele så være klaret, siger pressechefen.

I april lød det, at Badeanstalten Spanien ville åbne i september 2018 - men nu ligner det mere en genåbning i februar eller marts 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce