Annonce
Aarhus

Vandledninger skal fornyes: Vester Allé spærret fra på mandag

Det er stykket her, der bliver spærret i nordgående retning. Foto: Kim Haugaard
Et arbejde på nogle vandledninger gør, at man ikke kan komme ud af midtbyen via Vester Allé.
Annonce

AARHUS: Fra 19. august kan det være en god idé at finde en anden vej ud af byen end at køre via Vester Allé. I hvert fald bliver vejen spærret mellem Thorvaldsensgade og Vestergade - det er stykket ved Voxhall og det gamle hovedbibliotek - i nordgående retning, altså væk fra midtbyen.

Grunden til at vejen skal spærres er, at nogle vandledninger skal fornyes - de nuværende er nemlig meget gamle, fortæller projektleder hos Aarhus Vand, Kristian Lindholdt Hansen.

- De er fra lige omkring år 1900 og lavet af støbejern, så de går i stykker, når man graver i jorden dernede. Derfor erstatter vi dem med nogle nye af polyethylen, siger han.

Det arbejde kommer ifølge Aarhus Vand til at vare fra 19.-28. august, hvor det altså kun bliver muligt at køre ind mod byen via Vester Allé. Men arbejdet er kun en del af et større arbejde, der har stået på i noget tid.

- Vi er startet inde fra Vor Frue Kirke, og har så arbejdet os ud mod Vester Allé, hvor vi er nået til nu. Senere bliver det også Janus La Cours Gade og Museumsgade, siger Kristian Lindholdt Hansen.

Vester Allé var sidst spærret i 2009, hvor den stod på kloakarbejde. Dengang tog arbejdet tre måneder, men denne gang kan man altså nøjes med ni dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Arbejdsløs journalist

Aarhus

Alarmen ringer i kommuner omkring Aarhus: - Vi følger corona-situationen meget tæt

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Aarhus

Erhvervslivets stemme vil tilbage i byrådet: Steen Stavnsbo skal genrejse de Konservative i Aarhus

Annonce