Annonce
Aarhus

Vandledninger skal fornyes: Vester Allé spærret fra på mandag

Det er stykket her, der bliver spærret i nordgående retning. Foto: Kim Haugaard
Et arbejde på nogle vandledninger gør, at man ikke kan komme ud af midtbyen via Vester Allé.

AARHUS: Fra 19. august kan det være en god idé at finde en anden vej ud af byen end at køre via Vester Allé. I hvert fald bliver vejen spærret mellem Thorvaldsensgade og Vestergade - det er stykket ved Voxhall og det gamle hovedbibliotek - i nordgående retning, altså væk fra midtbyen.

Grunden til at vejen skal spærres er, at nogle vandledninger skal fornyes - de nuværende er nemlig meget gamle, fortæller projektleder hos Aarhus Vand, Kristian Lindholdt Hansen.

- De er fra lige omkring år 1900 og lavet af støbejern, så de går i stykker, når man graver i jorden dernede. Derfor erstatter vi dem med nogle nye af polyethylen, siger han.

Det arbejde kommer ifølge Aarhus Vand til at vare fra 19.-28. august, hvor det altså kun bliver muligt at køre ind mod byen via Vester Allé. Men arbejdet er kun en del af et større arbejde, der har stået på i noget tid.

- Vi er startet inde fra Vor Frue Kirke, og har så arbejdet os ud mod Vester Allé, hvor vi er nået til nu. Senere bliver det også Janus La Cours Gade og Museumsgade, siger Kristian Lindholdt Hansen.

Vester Allé var sidst spærret i 2009, hvor den stod på kloakarbejde. Dengang tog arbejdet tre måneder, men denne gang kan man altså nøjes med ni dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Annonce