Annonce
Aarhus

Vanvidskørsel: 25-årig drønede i bil fra politiet med bidsk hund og kokain ved sin side

Flere gange torpederede flugtbilisten, der er en gammel kending, andre parkerede biler. Til sidst fangede politiet den 25-årige - og hans hund. Hunden bed derefter en anden mand og en politibetjent. Foto: Kim Haugaard
En 25-årig mand uden kørekort nægtede at stoppe for politiet. Hans flugt udmøntede sig i det politiet kalder vanvidskørsel og en meterlang række af sigtelser.
Annonce

AARHUS N: Politiet søger vidner til det, som ordensmagten kalder vanvidskørsel tirsdag eftermiddag i Aarhus Nord, hvor en jagt på en 25-årig bilist uden kørekort endte med, at bilistens hund efter biljagt bed en forbipasserende og en betjent.

Den 25-årige mand blev tirsdag eftermiddag anholdt efter en længere jagt gennem Aarhus. Klokken 16.50 kom han kørende på Paludan-Müllers Vej. Her opdagede en patrulje bilisten, som de kendte fra tidligere og vidste, at han ikke havde kørekort. De vendte derfor patruljebilen for at standse den 25-åriges bil. Men i stedet for at holde ind til siden ved synet af de blå blink, satte den unge bilist farten kraftigt op, skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Annonce

Han drønede direkte over for ubetinget vigepligt

Med alt for høj fart kørte den 25-årige rundt i Aarhus i et forsøg på at hægte politiet af. I krydset Jens Baggesens Vej/Katrinebjergvej kørte han direkte ud i krydset uden at standse for ubetinget vigepligt og på Hvidkløvervej kørte han op over fortovet og ramte ind i en parkeret bil, inden han fortsatte flugten. På Jordbrovej mistede han kontrollen over bilen og ramte ind i to parkerede biler.

Bilen kunne ikke køre videre, men den 25-årige hoppede ud og sammen med sin hund flygtede han videre til fods. Han blev dog indhentet af patruljen, der klokken 16.52 fik ham overmandet og anholdt.

Annonce

Han virkede til at være stiv af spiritus og stoffer

Mandens hund blev aggressiv og nåede at bide en tilfældig borger på gaden og en betjent, inden den blev indfanget og kørt til et internat.

Den 25-årige virkede påvirket af alkohol og stoffer, og han blev både sigtet for narko- og spritkørsel, ligesom han blev sigtet for køre uden førerret. Derudover blev han sigtet for vanvidskørsel ved at have forvoldt fare for andres menneskers liv, ligesom han blev sigtet for flere alvorlige færdselsforseelser og for ikke at have styr på sin hund. Tæt på hvor manden blev anholdt, fandt politiet en pose med kokain, som den 25-årige også blev sigtet for at besidde. Mandens mor blev sigtet for at have overladt sin bil til en person uden kørekort.

Østjyllands Politi vil meget gerne høre fra vidner til vanvidskørslen, særligt personer der har oplevet kørslen på tæt hold og evt. har måtte undvige bilen. Den 25-årige kørte i en sølvgrå Hyundai og kørte ad Jens Baggesens Vej mod nord/nordøst, krydsede Katrinebjergvej, kørte ad Kløvermarksvej og forulykkede på Jordbrovej lige for enden af Rødkløvervej.

Oplysninger kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce