Annonce
Debat

Vanvidskørsel: Giv flere penge til politiet

"Hvis der bliver gjort noget ved disse kryds, kan vi måske forebygge ulykker, men videoovervågning af bl.a. disse kryds gør det ikke alene. Vi skal også have mere politi ud i området. Der er politi i forvejen, men ikke nok. Der skal tilføres politiet flere resurser ikke bare i Aarhus Vest, men til de store byer", skriver Knud N. Mathiesen. Arkivfoto: Flemming Krogh
Annonce

DEBAT: Efter den tragiske ulukke, hvor en ung pige blev dræbt i krydset Edwin Rahrsvej/Åby Ringvej, og hvor der også for to år siden blev én dræbt i det samme kryds, er konsekvensen af vanvid og farlig kørsel, at det må og skal stoppes.

Sådanne ulykker kunne med stor sandsynlighed været undgået, hvis vi havde haft videoovervågning af krydset. Videoovervågning vil have en præventiv virkning. Det gælder ikke bare dette kryds, vi har andre kryds i Aarhus Vest, vi skal have videoovervåget. Det gælder bl.a. Holmstrupsgårdsvej/Edwin Rahrsvej, krydset ved Scandic på Åby Ringvej, hvor der bl.a. køres lige ud i højre svingbane og over for rødt lys. På den nye Karen Blixens Boulevard og stikvejene dertil køres der med stor hastighed, som giver farlige situationer.


Vi skal samtidig appellere til vores dommere om at bruge den strafferamme, der er afsat af Folketinget. Og med god hjælp fra alle parter, også civilsamfund, kan det formentligt lykkes.


Hvis der bliver gjort noget ved disse kryds, kan vi måske forebygge ulykker, men videoovervågning af bl.a. disse kryds gør det ikke alene. Vi skal også have mere politi ud i området. Der er politi i forvejen, men ikke nok. Der skal tilføres politiet flere resurser ikke bare i Aarhus Vest, men til de store byer.

Vi skal have stoppet vanvidskørsel, der skal ny lovgivning til, og det haster, hvis ikke der skal ske flere dødsulykker. Derfor skal politikerne på Christiansborg vågne op. Det er nu, der skal handles med en ny lovgivning.

Når politiet på tre dage skriver 319 færdselsforseelser op bare i Aarhus Vest, kan enhver sige sig selv, at der er noget, der er rivende galt, og det må og skal stoppes. Det kan kun ske ved mere overvågning og ved, at politiet er massivt til stede.

Politiet er formentlig bekendt med mange af dem, som kører vanvidskørsel. Derfor skal politiet også have de rigtige værktøjer til at få det stoppet. Det kan bl.a. ske ved konfiskering af køretøjet uanset ejer, store bøder med fængselsstraf til følge, frakendelse af førerbeviset og sidst, men ikke mindst, en lynhurtig sagsbehandling. Der skal falde dom inden for ganske kort tid, max to uger og helst før. Der skal ikke gå op til et eller to år, inden der falder dom i sådanne sager. Vi skal samtidig appellere til vores dommere om at bruge den strafferamme, der er afsat af Folketinget. Og med god hjælp fra alle parter, også civilsamfund, kan det formentligt lykkes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Annonce