Annonce
Alarm 112

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet i dialog om problemerne

Sent fredag aften endte to bilisters kørsel om kap på Dagmar Petersens Gade med, at den ene bil forulykkede og endte i et hegn og en bunke byggematerialer. Foto: Privatfoto
Dialogmøde mellem borgmester og politi mandag: I høj grad en politiopgave at sikre ro på Aarhus Ø, påpeger borgmesteren. Politiet patruljerer hyppigt, men kommunen skal tage initiativ til fartdæmpende foranstaltninger, påpeger politiet.

AARHUS: Stiften har den seneste tid rapporteret om uro og voldsom kørsel på Aarhus Ø. Især omkring parkeringspladsen ved Aarhus Sejlsports klublokaler.

Senest skete det fredag aften, hvor to biler kom kørende i voldsom fart i noget der mindede om direkte kapkørsel på Dagmar Petersens Gade. Det endte til sidst i i et uheld ved krydset mellem Dagmar Petersens Gade/Esther Aggebos Gade, da den ene bil mistede herredømmet og bragede ind i et hegn og noget byggemateriale.

Politiet fik efterfølgende fat i føreren, fortæller kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen ved Østjyllands Politi.

Annonce

- Vi fik fat i den 19-årige fører af bilen 10-15 minutter efter uheldet var sket, og her blev han sigtet for tre tilfælde. Blandt andet for at køre for stærkt og for at stikke af fra et færdselsuheld, siger han.

Står højt på listen

Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen fra Østjyllands Politi fortæller, at Aarhus Ø er et af de områder, der står højt på politiets patruljeringsliste. Generelt er steder med mange mennesker helt naturligt højt placeret på listen i sommermånederne.


Der er store sæsonudsving i, hvor meget vi befinder os på Aarhus Ø, men det står højt på vores patruljeringsliste.

Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør


- Der er store sæsonudsving i, hvor meget vi befinder os på Aarhus Ø, men det står højt på vores patruljeringsliste. Sidste sommer havde vi også øget patruljering i og omkring sejlklubben og på Aarhus Ø generelt, siger inspektøren.

I kølvandet på fredagens vanvidskørsel på Aarhus Ø havde politiet et møde med borgmester Jacob Bundsgaard, hvor de høje hastigheder i og omkring Aarhus Ø blev drøftet.

- Det er kommunen, som har vejmyndigheden, så hvis de ønsker flere forebyggende ting sat op, som har en hastighedsbegrænsende effekt, så skal de komme med udspillet og så hjælper vi med at få det gennemført. For os handler det om, at sikkerhed og fremkommelighed er fortsat er sikret. Det skal stadig være muligt for en stor brandbil at komme hurtigt frem til området, hvis det er nødvendigt, forklarer chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen og tilføjer, at så snart kommunen kommer med et udspil, så indgår de i en dialog og et samarbejde.

Annonce

Vil se handling

Efter mandagens møde udtalte Jacob Bundsgaard til TV2 Østjylland, at han vil have løst hastighedsproblemerne på Aarhus Ø med det samme.

- Det er vi selvfølgelig nødt til at gribe ind over for. Det er i høj grad en politimæssig opgave, men det er også en opgave for os som kommune - både i forhold til at få sendt de rigtige signaler, men også i forhold til at få indrettet tingene på en måde, så vi gør det så svært som overhovedet muligt at have den her fuldstændig hensynsløse adfærd, udtalte borgmesteren til tv-stationen.

Udover fredagens hændelse på Aarhus Ø, har avisen i den senere tid skrevet om flere episoder med høj fart på parkeringspladsen ved Aarhus Sejlklub.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Aarhus

To mænd blev varetægtsfængslet for drab i Rådhusparken: Nu er de blevet løsladt

Annonce