Annonce
Aarhus

Vanvidskørsel på Aarhus Ø skal stoppes: Nu kommer der fartbump

Sidste år forsøgte kommunen sig med blomsterkummer for at hindre gaderæs på Aarhus Ø. Nu skal der også laves fartbump. Foto: Axel Schütt
Både trafikrådmanden og politiet vil sætte en stopper for fartbøllers hærgen i den nye bydel.
Annonce

AARHUS: Det skal være slut med hasarderet kørsel og uro på Aarhus Ø. Midlet til at stække fartbøllerne hedder fartbump og øget patruljering.

Senest var der problemer i weekenden.

Det er rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), som i tæt samarbejde med Østjyllands Politi har taget initiativ til, at der nu sættes bump op på stedet.

Sidste forår forsøgte Aarhus Kommune at forhindre gaderæs i området ved at placere en række store krukker strategiske steder på vejbanen. De stoppede blot ikke fartbøllerne. Nu håber rådmanden, at fartbump er en mere effektiv løsning.

- Vi hverken kan eller vil acceptere, at der er unge, der hærger Aarhus Ø ved at køre bilræs og skabe uro, og dermed skaber utryghed for beboerne og bydelens besøgende. Vi følger situationen i tæt dialog med Østjyllands Politi, og vi vil tage de skridt, der er nødvendige for, at man igen kan færdes trygt på Aarhus Ø, udtaler Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Annonce

Øget patruljering

Repræsentanter fra Teknik og Miljø og Østjyllands Politi har mandag været på Aarhus Ø for at lave afmærkninger til bump, der vil blive sat op flere steder i området.

Der skal nu laves en aftale med et asfaltfirma om etablering af bumpene.

Bumpene er ikke det eneste initiativ, der skal sikre, at freden bliver genetableret på Aarhus Ø. Østjyllands Politi vil i den kommende tid øge tilstedeværelsen på stedet.

- Vi vil i den kommende tid være ekstra synlige omkring Aarhus Ø, og hvis vi træffer folk, der kører ræs eller på anden måde skaber utryghed for beboerne i området, så vil vi slå ned på det, siger politiinspektør fra Østjyllands Politi, Martin Løye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Muligt gennembrud i sag om skuddræbt rapper: To sigtede mænd frygter for deres liv

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Annonce